AISS: Spectatorii care l-au sustinut pe Becali nu erau suporteri stelsiti

In legatura cu cele intamplate la meciul dintre Steaua si Gloria Bistrita, in tribunele stadionului Ghencea, Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti vrea sa aduca la cunostinta suporterilor stelisti, a mass-media si a opiniei publice urmatoarele:

“Suporterii” care si-au manifestat sprijinul fatis fata de Gigi Becali la meciul de sambata seara NU sunt suporteri stelisti. Asa cum o buna parte a presei a relatat deja, cu cateva zile inaintea partidei oficiali ai clubului Steaua au impartit gratuit bilete la tribuna I si a II-a unor persoane (de regula, membri PNG) din localitati si zone de referinta precum Stefanesti, Voluntari sau Bolintin. Aceste persoane au fost aduse la meci cu scopul declarat de a-l sustine pe Gigi Becali, ca urmare a arestarii acestuia, de a bruia protestele celorlalti suporteri stelisti si de a crea impresia ca fanii Stelei sunt alaturi de Gigi Becali.

Cele 3 bannere de sustinere la adresa lui Gigi Becali (“Orgolios si uneori ciudat, pentru acest abuz trebuie aparat”, “Eliberati-l pe Gigi” si “Libertate pentru Gigi Becali”) NU sunt opera unor suporteri stelisti. Daca ultimul este identic (ca font si material) cu cel cu care au intrat jucatorii in teren, primul a fost adus la tribuna I de membri ai firmei de paza “Zmarandescu Security” si dat unor “binevoitori” sa-l afiseze la inceputul meciului.

Tricourile cu “Free Gigi” au fost impartite gratuit in preajma stadionului, nefiind o reactie spontana a suporterilor stelisti! Acest lucru a fost observat de suporteri care au intrat la tribuna I si a fost, de asemenea, redat de unele ziare.

Toate aceste persoane au fost si cele care au dat tonul huduielilor la adresa suporterilor din peluze, lasand impresia ca in Ghencea suporterii de la tribune sunt pro-Becali si in acelasi timp pro-echipa.

AISS considera ca toate aceste metode prin care oficiali ai clubului Steaua au inteles sa manipuleze atat suporterii stelisti, cat si opinia publica, constituie alte motive intemeiate care sa justifice continuarea protestului impotriva unui om care are de mult timp probleme cu legea si legaturi cu lumea interlopa din Romania.

In tot acest timp, suporterilor de la Peluza SUD le-au fost confiscate mesajele, dupa ce fusesera lasati sa intre cu ele in stadion, fiind considerate in regula. Practic, intre momentul in care au fost aduse la control (si admise), cu cateva ore inainte de accesul in stadion, si momentul accesului propriu-zis, mesajele lasate de suporteri in peluza au disparut subit!

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat ca impotriva lui George Becali nu s-au manifestat “cateva zeci de huligani” cum din nou se incearca a se lasa impresia, ci au scandat cateva mii de suporteri din AMBELE peluze, mesaje impotriva sa aparand de asemenea in ambele peluze. De asemenea, presedintele Valeriu Argaseala, avocatul domnului Becali pe postul OTV, a fost contestat de ambele peluze, atat prin mesaje, cat si prin scandari.

Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti

Stiri recente

Dosar penal in rem pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice în conflictul dintre suporteri înaintea meciului Rapid – UTA. Patru persoane au avut nevoie...

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, că înaintea meciului Rapid - UTA, a avut loc în...