EXCLUSIV/ Costel Orac: ”Rivalitatea Dinamo – Craiova a existat mereu”

0
144

“Câine până la moarte”, Costel Orac crede că deşi meciul programat miercuri nu se ridică la nivelul celor disputate de echipele clasice ale lui Dinamo şi Craiova, istoria acestui duel promite spectacol

SportM: Merită Craiova – Dinamo titulatura de “derby”?
Costel Orac: E un meci mare, cu siguranţă! Rivalitatea Dinamo – Craiova a existat mereu, mai ales că în anii 80 – 90 Craiova era o echipă de top. Acum nu putem spune acelaşi lucru, deşi în ultima perioadă formaţia a arătat lucruri frumoase şi este în creştere.

SportM: De unde izvorăşte animozitatea dintre cele două cluburi?
Orac: A ajuns să facă parte din tradiţie. Cert e că şi eu atunci când am ajuns la Dinamo am primit-o cu “fişa postului”. Totuşi, ţin să subliniez că cel puţin atunci era o rivalitate pozitivă, noi ne respectam atât în teren cât şi în afara lui. Pe când astăzi, din păcate, asemenea prietenii sunt excepţii.

SportM: Ce amintiri aveţi de la confruntările cu Ştiinţa?
Orac: Mi-au rămas întipărite în minte duelurile cu Negrilă. Au fost mereu foarte strânse, deşi nu dure. Orgoliul era mare, pentru că amândoi veneam după performanţele cluburilor noastre, ei jucaseră semifinala Cupei UEFA, noi am jucat semifinala Cupei Campionilor. A fost unul dintre adversarii cel mai dificili, un jucător de top, de echipă naţională.

SportM: Cum vi s-a părut Dinamo în primele 22 de etape?
Orac: Deocamdată este pe primul loc, e în grafic. Însă campionatul se joacă, sunt încă foarte multe etape. Eu cred că orice echipă, din plutonul fruntaş are şanse la titlu. Dar oricine va ieşi campioană, e clar că nu putem face faţă în Ligă, nu avem forţa de a rezista acolo.

SportM: Se poate pierde titlul în această săptămână de foc?
Orac: Programul încărcat nu trebuie să fie o scuză. Dacă tot ne dorim să ajungem să ne batem cu granzii de pe continent, trebuie să ne obişnuim să jucăm miercuri-sâmbătă. Şi noi aveam o agendă încărcată, campionat şi Europa, dar ritmul şi concurenţa te fac să creşti în fotbal. Plus că nu câştigam noi ca azi, când sunt jucători profesionişti plătiţi pe bani buni. Iau bani să joace.

SportM: Ce jucător de la Craiova s-ar potrivi în tricoul lui Dinamo?
Orac: Nu am rămas decât un fan al lui Dinamo, aşa că este o simplă opinie, dar la Craiova sunt jucători tari. Costea, care place majoritaţii oamenilor de fotbal şi în ultima perioadă a explodat, apoi e Prepeliţă, şi el un tânăr jucător de la loturile naţionale. Şi Wobay îmi place, sincer. Craiova e o echipă pe care niciodată nu poţi să o excluzi din calcule, nici acasă nici în deplasare.

SportM: Aţi fi dispus vreodată să antrenaţi Craiova?
Orac: Nu văd de ce nu! Deşi la noi persistă problema asta, că dacă ai jucat la Steaua de exemplu nu ai voie să vii la Dinamo sau invers. Ar fi momentul să ne obişnuim. Datoria noastră ca tehnicieni este să mergem acolo unde suntem solicitaţi.

SportM: Un pronostic pentru jocul din Bănie?
Orac: E greu, în general mă feresc să fac pronosticuri, dar mi-aş dori un meci frumos şi să câştige echipa care practică un joc mai bun. Ştiu că orgoliile dintre conducători, pe de o parte, şi fotbalişti, pe de alta, sunt imense, dar sper ca ele să nu afecteze spectacolul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here