LIGA I/ Saptamana cea mai lunga

18 meciuri, 1620 de minute, 27 de ore de fotbal puse cap la cap. Asta ne vor vedea ochii în această săptămână, care poate schimba faţa campionatului şi soarta titlului. Miercuri, se dispută Rapid – Timişoara şi Craiova – Dinamo. Sâmbătă, “giuleştenii” joacă la Urziceni, Timişoara primeşte vizita oltenilor, în timp ce Dinamo scapă de Scila şi dă de Caribda, Vaslui. Faceţi dumneavoastră exerciţiile de imaginaţie. Orice combinaţie este posibilă…

A fi sau a nu fi campion

Giuleştenii nu au voie să facă niciun pas greşit în cele două jocuri cu FC Timişoara şi Unirea Urziceni pentru a mai avea şanse la titlu. Fără şase puncte obţinute în cele două partide, băieţii lui Rada îşi iau la revedere de la mult râvnitul trofeu. De partea cealaltă, timişorenii joacă şi ei pentru acelaşi obiectiv, de care i-ar îndepărta foarte tare o înfrângere în Giuleşti. În weekend, Maftei şi compania dau piept cu “duşmanii” Dan Petrescu şi Mihai Stoica. În toamnă, Unirea Urziceni a învins 2-1 în Bucureşti, golul victoriei fiind marcat de Bogdan Mara, ajuns între timp la CFR Cluj.

Dinamo vs. provincia

Derby-ul cu Rapid e deja istorie, iar “câinii roşii” se bat cu alt duşman de moarte, Universitatea Craiova. Oltenii au impresionat în ultimele etape şi îi aşteaptă cu mare nerăbdare şi încredere pe jucătorii antrenaţi de Mircea Rednic. Miercuri seară, pe “Ion Oblemenco” se anunţă un război total cu peste 30 de mii de suporteri fanatici în tribune, care nu vor ierta un pas greşit al favoriţilor. Trei zile mai târziu, în “Groapă” vine FC Vaslui, echipa surpriză a acestui debut de retur. Adrian Porumboiu visează chiar la titlu, iar acesta nu poate ajunge în Moldova, dacă trupa pregătită de Viorel Moldovan se înclină în Ştefan cel Mare.

Steaua şi CFR, avantajate?

Dacă pentru Dinamo şi Rapid această săptămână este una de-a dreptul infernală, Steaua şi CFR Cluj se pot considera norocoase. Echipa din Ghencea se deplasează marţi la Tîrgu Jiu, unde va întâlni una dintre formaţile care au dezamăgit profund în acest start de retur. Trei zile mai târziu, jucătorii antrenaţi de Marius Lăcătuş par avea o misiune şi mai uşoară pe propriul teren în disputa cu Farul Constanţa. Nici campioana României nu dă piept cu vreo contracandidată, săptămâna aceasta. Marţi, CFR Cluj se deplasează la Iaşi pentru întâlnirea cu trupa lui Cristiano Bergodi, iar în vineri primeşte vizita Gloriei lui Jean Pădureanu.

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...