Te asteptam si pe retelel sociale

Box

Adrian Diaconu este noul campion WBC

Pugilistul Adrian Diaconu va fi declarat de către WBC noul campion mondial al versiunii la categoria semigrea, după ce actualul deţinător al centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat din nou să boxeze cu românul în gala care urma să se desfăşoare în România.

În acest moment se poate spune că Adrian Diaconu este noul campion mondial al categoriei semigrea, versiunea WBC. Încă nu am primit oficial înştiinţarea din partea WBC, dar cred că este o chestiune de ore sau cel mult de o zi. Practic americanului i-a expirat şi ultimatumul de 24 de ore dat de forul mondial pentru a accepta să boxeze cu Diaconu în România. Dawson nu vrea să lupte cu Adrian, chiar dacă i s-a oferit bursa prevăzută de WBC. Prin urmare, va fi deposedat de centură, iar Adrian Diaconu devine automat campion mondial, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

După ce WBC îl va declara pe Diaconu oficial noul campion mondial al semigreilor, pugilistul român va fi nevoit să îşi pună în joc centura, cel mai probabil în această toamnă.

Rudel Obreja a afirmat că există şanse mari ca acest meci să se organizeze în România.

Citeste mai multe!