Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi

3.000 de pasionați de sport, așteptați la startul Maratonului Internațional Brașov

Maratonul Internațional Brașov powered by Telekom Sport ajunge în acest an la cea de-a patra ediție și va grupa, la start, aproximativ 3.000 de pasionați de sport de toate vârstele, din România și din străinătate, se precizează într-un comunicat remis Sport Profit.

Competiția din inima Translivaniei, cu start și finiș în Piața Sfatului, alergare pe cele mai importante străzi din Brașov și traseu ce ajunge până în Poiana Brașov, a strâns deja, în prima perioadă de înscrieri pentru ediția din acest an, participanți din țări precum Elveția, Germania, Italia, Iran, Irlanda, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, Olanda, Rusia, Suedia și Ungaria.

“Ca în fiecare an, suntem mândri să aducem, în inima Transilvaniei, maratonul panoramic al României și una dintre cele mai ofertante competiții din Europa ca frumusețe a traseului, ce a primit inclusiv recunoaștere internațională, atât prin prezența în publicații de prestigiu, cât și prin prezența semnificativă, la start, a concurenților din zeci de țări de pe mai multe continente. Și în acest an mizăm pe promovarea Brașovului către sportivii din întreaga lume și ne dorim să ne menținem drept unul dintre cele mai importante poluri de atracție turistică pentru această regiune ce oferă, la schimb, competitorilor, peisaje greu de egalat și o atmosferă unică”, a declarat Vlad Stoica, Președinte, Smart Atletic Team.

Organizatorii au pregătit două zile de spectacol, 19 și 20 mai, în care participanții și publicul se vor bucura din plin de atmosfera și surprizele unui eveniment de anvergură, acreditat din 2017 conform standardelor AIMS, cel mai important for international din domeniu.

“În calitate de partener principal, Telekom prin televiziunea sa de sport, Telekom Sport, susține pentru al 4-lea an consecutiv această competiție internațională care oferă o experiență completă pasionaților de sport. Este în egală măsură un eveniment plin de provocări pentru alergători și o modalitate perfectă de a ne promova frumusețile țării și obiectivele tursitice, dar si o posibilitate de a susține o cauză caritabilă prin intermediul Fundației Telekom Romania. Maratonul propagă energie și este o invitație la depășirea propriilor limite pentru fiecare dintre alergători”, a declarat Ionela Paunica, Senior Coordonator PR, Telekom Romania și Director Executiv, Fundația Telekom Romania.

Maratonul Internațional Brașov powered by Telekom este un eveniment sportiv de masă, un prilej de sărbătoare pentru orașul gazdă, dar și de promovare și descoperire a obiectivelor turistice, culturale și gastronomice din România.

Cursele au doar limita inferioară de vârstă, de patru ani, și o varietate de probe care satisfac orice nivel de pregătire: maraton – 42 km, semimaraton – 21 km, cursă – 10,7 km, cursa populară – 5,7 km, caritabilă, necompetițională și necronometrată, team run – 4×10,7 km și cursa copiilor între 4 și 14 ani.

Înscrierile în competiție sunt deschise până în data de 15 mai, pe pagina www.maratonulbrasov.ro.

La toate cursele, primii clasați la masculin, feminin și în funcție de categoriile de vârstă vor fi premiați financiar, dar și cu diplome, cupe, produse și servicii sportive, iar toți participanții vor primi un kit generos de concurs și o medalie specială.