(VIDEO) Victor Hănescu pregătește o nouă generație de campioni prin programul ”Train Like a Pro”

Victor Hănescu a trecut prin lumea bună a tenisului, ajungând să cunoască multe din tainele acestui sport. Deși a acces până pe locul 26 ATP, nu a prea primit aprecierea cuvenită în țară. Cu toate acestea, a căutat tot timpul să îi ajute sub orice formă pe juniorii români care caută să găsească drumul către înalta performanță. Până acum a derulat câteva proiecte pentru promovarea şi atragerea celor mici către acest sport. Dar, în acest an, va lansa ceva special. Un proiect profesionist pentru pregătirea copiilor, total diferit față de cantonamentele tradiționale. ”Train Like a Pro este un concept nou pentru România. Aici au șansa de a învăța ce înseamnă să te pregătești ca un profesionist din toate punctele de vedere, mă refer la latura tehnică, tactică, fizică, mentală și emoțională. Deci sunt aceste lucruri pe care vreau să le aduc în acest proiect, să le arăt copiilor ce înseamnă să te antrenezi ca să poți accede la înalta performanță. Mingea şi racheta sunt la ei. Tot ce le cer copiilor este să aibă încredere şi să creadă în talentul lor. De restul mă voi ocupă eu şi echipa mea”. 

Victor Hănescu spune cu părere de rău că i-au lipsit anumite lucruri în pregătirea efectuată în țară, când a fost junior. Ori, din păcate, prin aceeași situație trec și în ziua de azi copiii, care încearcă să ajungă către înalta performanță. ”Aș fi vrut ca atunci să mă antrenez într-un context profesionist în care să găsesc specialiști, oameni pregătiți care au făcut performanță. Când am avut nevoie să cresc, în România mi-au dat… clătite. Și mai sunt multe alte exemple. Suntem în urmă cu 10 ani cel puțin, la noi doar se încropeşte câte ceva. Astfel, m-am gândit că împreună cu echipa mea să ofer copiilor din România care vor să facă performanță un concept nou. Ne adresăm micilor sportivi care fac performanță, cu vârste între 11 și 16 ani. Pentru că aici este segmentul unde pot să vin cu ceva nou, cu ceva care să le marcheze acest parcurs către marea performanță. Înscrierile se pot face pe www.trainlikeapro.ro”, spune Victor.

 

 Train Like A Pro este primul proiect din cadrul Academiei de Tenis Victor Hănescu, pe care fostul număr 26 ATP o construiește pentru a antrena şi forma noi generaţii de campioni. ”Este un cantonament de tenis de 10 zile în cadrul căruia mi-am propus să descopăr, să antrenez şi să susţin cei mai talentaţi jucători de tenis. Se va desfăşura între 24 iulie – 2 august 2016 la Winners Tennis Club din Cluj-Napoca, iar ceea ce le-am pregătit participanţilor este o combinaţie reuşită între antrenament, pregătire mentală şi distracţie, toate sub atentă supraveghere şi coordonare a unei echipe puternice care m-a pregătit şi pe mine de-a lungul anilor. Oamenii pe care i-am ales să mă susţină în acest proiect m-au pregătit atât pe teren, cât şi-n afara lui, prin tehnici care pentru România sunt, încă, o noutate. De aceea, mi s-a părut esenţial să-i am alături şi în misiunea mea de a oferi României următoarea generaţie de campioni. Este practic o generație pe care vreau să o cresc, care vreau să învețe lucruri noi din care să apară campionii de mâine. Așa că îi aștept pe copii la o experiență memorabilă, care le va schimba cariera”, adaugă Victor Hănescu.

Stiri recente

Campioana mondială Franța, prima echipă calificată în optimile CM Qatar. După 2-1 cu Danemarca

Franţea, deţinătoarea trofeului, este prima formaţie calificată în optimile CM din Qatar, după ce a învins Danemarca, scorul 2-1,...