„Ultimul dans” este disponibil de azi pe Netflix

„The Last Dance” este o miniserie documentară sportivă, cu accent pe evoluația din sezonul 1997–98 a echipei de baschet Chicago Bulls. A fost ultimul sezon al lui Michael Jordan în maioul formației din Illinois.

Multe dintre secvențe au fost realizate de o echipă filmare ce a avut acces complet în anturajul Bulls, în acel sezon. ESPN este rețeaua ce a produs serialul, al cărui prim sezon are zece episoade.

Serialul prezintă atât interviuri, cât și imagini difuzate în premieră. Peste 500 de ore de filmare cu acces integral au stat la temelia acestui prim sezon. Potrivit lui Adam Silver (acum comisar NBA, dar atunci șeful NBA Entertainment), Michael Jordan a permis filmările cu condiția că materialul video va fi folosit doar cu permisiunea sa directă. După mulți ani și multe refuzuri din partea lui Jordan, el a fost de acord în 2016 cu o propunere de film făcută a lui Mike Tollin, producătorul seriei.

Seria a fost anunțată pentru prima dată în mai 2018, cu primul trailer oficial difuzat pe 25 decembrie 2018. Data lansării a fost împinsă apoi în iunie 2020, după ce un alt trailer a fost lansat în decembrie 2019. Cu toate acestea, din cauza impactului pandemiei coronavirus, ESPN a publicat trailerul final la 31 martie 2020 și a devansat premiera la 19 aprilie 2020.

Seria este programată să fie difuzată săptămânal în perioada 19 aprilie 2020 – 17 mai 2020, cu două episoade difuzate în fiecare duminică. În afara Statelor Unite, episoadele vor fi lansate pe Netflix a doua zi după difuzarea ESPN.

Stiri recente

CFR Cluj e vicecampioana României. Ardelenii au învins Farul cu 5-1

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a învins Farul Constanţa, 5-1, în ultima etapă a play-off-ului...