Tiberiu Dolniceanu a decis să își încheie cariera la 31 de ani

Federația Română de Scrimă a anunțat că sabrerul Tiberiu Dolniceanu a decis să își încheie cariera la vârsta de 31 de ani, cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo.

“Ne-a arătat că putem zbura și fără aripi! Cu o sabie, ajutat de minte și cu sufletul pus gaj pentru medalii, Tiberiu Dolniceanu a visat frumos în scrimă. De la primul titlu național și până la medalia olimpică nici un podium i-a fost interzis. Pentru că a știut să muncească, să creadă, să aibă curaj și răbdare în același timp. Campion mondial și european, vicecampion olimpic, Tibi a decis să își încheie cariera la 31 de ani și în plină calificare pentru Jocurile Olimpice. Mulțumim, Tibi! Pentru tot ce ne-ai oferit pe planșă până acum… o medalie olimpică, 7 mondiale și 3 europene. Să știi, noi credem că încă mai puteai arăta multe pe planșă și lăsăm deschisă ușa de la sală”, a transmis Federația Română de Scrimă.

Tiberiu Dolniceanu a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2012, alături de România. Ieșeanul a mai cucerit șapte medalii la Campionatele Mondiale, la individual sau pe echipe (una de aur, una de argint și cinci de bronz) și alte trei la Campionatele Europene (una de aur, una de argint și una de bronz).

Tiberiu Dolniceanu este cel mai bine clasat scrimer român și a decis să se retragă din activitate înainte de Jocurile Olimpice, în ciuda faptului că mai avea șanse de calificare la Tokyo 2020.

Stiri recente

Departamentul american al Justiţiei va plăti 100 de milioane de dolari gimnastelor agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, pentru a pune capăt...

Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de...