Tenis / Dominatie latina la Acapulco

Patru argentinieni, trei spanioli şi un chilian s-au calificat în sferturile de finală ale turneului masculin de tenis de la Acapulco, consfinţind astfel supremaţia latină pe zgură.

Spaniolul Juan Carlos Ferrero, principalul favorit în turneul de la Acapulco, a trecut de italianul Potito Starace şi de cehul Lukas Dlouhy pentru a da piept în sferturi cu argentinianul Gaston Gaudio. Tot în sferturi, spaniolul Nicolas Almagro, cap de serie numărul trei, va juca cu compatriotul său Carlos Moya, cap de serie numărul opt, chilianul Nicolas Massu, cap de serie numărul şase, va juca cu argentinianul Juan Ignacio Chela, cap de serie numărul patru, iar argentinianul Jose Acasuso, cap de serie numărul şapte, va juca cu compatriotul său, Agustin Calleri, cap de serie numărul doi.

în sferturile de finală ale turneului masculin de tenis de la Dubai, germanul Tommy Haas, cap de serie numărul cinci, l-a învins pe belgianul Olivier Rochus, 6-0, 6-2, iar suedezul Robin Soderling a trecut cu 6-1, 6-7, 6-0 de francezul Fabrice Santoro, cei doi având mari şanse să joace în semifinale cu principalii doi favoriţi, elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal, care vor juca cu sârbul Novak Djokovic, cap de serie numărul şapte, şi, respectiv, rusul Mikhail Youjnâi.

în turneul feminin de la Acapulco programul sferturilor de finală aduce meciuri precum Julia Schruff (Germania) – Melissa Torres (Mexic, wildcard), Emilie Loit (Franţa) – Gisela Dulko (Argentina, cap de serie numărul şase), Roberta Vinci (Italia) – Alize Cornet (Franţa, venită din calificări) şi Sara Errani (Italia, venită din calificări) – Tathiana Garbin (Italia, cap de serie numărul doi).

Turneul feminin de la Doha este dominat de favorite în condiţiile în care în sferturile de finală s-au calificat şapte din cele opt favorite, doar Anna Lena Groenenfeld, cap de serie numărul şapte, fiind eliminată în primul tur de Katerina Bondarenko din Ucraina în trei seturi. Belgianca Justine Henin, cap de serie numărul unu, joacă în sferturi cu elveţianca Patty Schneider, cap de serie numărul cinci, sârboaica Jelena Jankovic, cap de serie numărul patru, cu Katerina Bondarenko, slovaca Daniela Hantuchova, cap de serie numărul şase, joacă cu Martina Hingis, cap de serie numărul trei, iar italianca Francesca Schiavone, cap de serie numărul opt, cu rusoaica Svetlana Kuzneţova, cap de serie numărul doi.

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...