Tecău: România se bate pentru primele locuri în Billie Jean King Cup

Căpitanul nejucător, Horia Tecău, apreciază că echipa României se bate pentru primele locuri la Billie Jean King Cup.

„Consider că România se bate pentru primele locuri în această competiţie şi acum. Fiecare meci contează. Avem o echipă valoroasă, putem accede oricând către primele locuri. Avem mare încredere că rezultatele vor veni

Va fi o atmosferă încinsă la meciul cu Ungaria, dar asta ne şi place, face parte din sport, din energia confruntării. Sper să fie un public numeros şi gălăgios, să ne transmită acea energie pe care ne place să o simţim pe teren. Dar şi fair play, o apreciere corectă a ceea ce se întâmplă în joc”. A declarat, într-o conferinţă de presă, la Oradea, Horia Tecău.

Au mai fost prezente Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Monica Niculescu şi Anca-Alexia Todoni. Gabriela Ruse nu s-a simţit bine pentru a participa la conferinţa de presă.

Referitor la meciul cu echipa Ungariei, Horia Tecău a precizat că fetele din cele două echipe se cunosc, se înţeleg, însă meciurile, ca orice competiţie, sunt intense şi speciale.

Din staff-ului tehnic tircolor mai fac parte Alina Tecşor Cercel, Daniel Dobre, Dan Cristea și Bogdan Covrig.

Potrivit lui Tecău, racheta numărul 1 a echipei, Ana Bogdan, cu o evoluţie foarte bună în ultimele meciuri, este într-o formă bună. Iar Jaqueline şi-a reintrat în formă după o accidentare destul de lungă, fiind la un nivel foarte competitiv.

Monica Niculescu, a continuat Horia Tecău, va veni cu experienţa ei mai ales în jocul de dublu. Iar Anca Todoni (18 ani), pentru prima dată în echipă, este „o jucătoare tânără, cu potenţial, motivată”.

„Noi am venit cu gândul şi atitudinea de a câştiga acest meci. Cu suprafaţa de joc ne-am acomodat foarte bine în ultimele zile. Ca pregătire, atitudine şi efort le avem tot timpul, dar ne vom face treaba cât de bine putem”. A spus Horia Tecău.

„Racheta numărul 1”, Ana Bogdan, a declarat că nu este nicio presiune pentru ea faptul de a fi liderul echipei. Dar este o bucurie să fie parte din echipă, într-o atmosferă colegială foarte bună.

Cea mai tânără jucătoare din echipă, Anca Todoni, a menţionat că este o mare onoare să facă parte din echipa de senioare a României. Și că simte totuşi o presiune în acest context, dar este încrezătoare în capacitatea echipei de a învinge. „Totul este diferit faţă de ce am trăit eu până acum, dar îmi place foarte mult”.

„Îmi place foarte mult energia. Horia va pregăti meciul. Eu joc foarte bine şi cu Ana şi cu Jaque şi cu Găbiţa, am jucat foarte bine la US Open, am făcut un sfert de finală la un Grand Slam, ceea ce e OK. Eu spun că avem variante şi soluţii foarte bune pentru dublu şi suntem foarte bine pregătite”. A declarat Monica Niculescu.

Jaqueline Cristian: „Ne-am antrenat foarte bine, sunt destul de pregătită pentru orice, simplu, dublu, abia aştept. Sunt 6 de luni în care nu am jucat şi am foarte multă energie, deşi fetele sunt pe final de sezon. Eu am să vin cu un boost de energie,”

Întâlnirea din play-off-ul Billie Jean King Cup dintre naţionalele României şi Ungariei va avea loc în zilele de 11 şi 12 noiembrie, în Oradea Arena.

Joi, 10 noiembrie, de la ora 12:00, la sediul Primăriei Oradea, va avea loc tragerea la sorţi a partidelor. Din cele două zile ale confruntării România – Ungaria, ce va fi urmată de declaraţii de presă.

Echipa noastră este formată din Ana Bogdan (locul 48 WTA la simplu, 325 WTA la dublu), Jaqueline Cristian (145 WTA la simplu, 173 WTA la dublu). Gabriela-Elena Ruse (98 WTA la simplu, 93 WTA la dublu), Monica Niculescu (47 WTA la dublu). şi Anca-Alexia Todoni (1.134 WTA la simplu, 1.391 WRA la dublu)

(Foto – Facebook FRT)

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...