Surpriza numita Catania

Nou-promovat în Serie A, Catania este revelaţia acestui sezon în Italia

Bine aţi venit în Sicilia! Suprafaţă de 25.707 kilometri pătraţi, populaţie de cinci milioane de locuitori şi o densitate de 197 de locuitori pe kilometru pătrat. Sicilia este insula portocalelor roşii, a peştilor proaspeţi, a condimentelor sudice şi, regretabil, a mafiei. Sicilia înseamnă totuşi mai mult, iar regiunea trece printr-o perioadă înfloritoare, atît din punct de vedere economic, cît şi sportiv. Palermo, condusă de trioul Amauri, Di Michele şi Simplicio, încă se luptă pentru Lo Scudetto, iar Messina joacă bine, chiar dacă nu dispune de un lot la fel de valoros ca cel al lui Palermo. însă adevărata “Miss Sicilia” este Catania.

Retrogradată forţat

în anii ’60, echipa s-a bătut la titlu, performanţă care a deranjat foarte multă lume. Catania a fost retrogradată în 1993 în liga de amatori din cauza neregulilor financiare. în acel moment, echipa se confunda cu familia Gaucci. Luciano era patronul, iar fiul său, preşedintele.

Continuarea in Sport Magazin powered by kicker numarul 48, care apare pe piata incepand de luni, 15 ianuarie.

Stiri recente

Louis van Gaal: „Putem fi campioni mondiali!”. Olanda – Argentina, în optimi CM 2022

Selecţionerul naţionalei Olandei, Louis van Gaal, a afirmat că echipa sa poate deveni campioană mondială. Olanda e în sferturile de...