Suflet si efort: Simone Perrotta

Dacă în vara anului trecut Simone Perrotta se gîndea la o nouă echipă, acum el este unul dintre cei mai în formă jucători de la AS Roma

Singur, în camera sa din cantonamentul de la Castelrotto, actualul jucător al Romei era cuprins de remuşcări: “Să rămîn sau nu în capitală?’’. Lucrurile începuseră să ia aceeaşi întorsătură ca la Juventus, unde jucase doar cinci partide în Serie A, înainte de a se transfera la Bari. Departe de capitală. Poate că aceasta ar fi fost soluţia. AS Roma avusese un sezon 2004-2005 dezastruos, în care de-abia evitase retrogradarea. Perrotta devenise unul dintre ţapii ispăşitori. Luminiţa de la capătul tunelului se stingea încet, încet.
începutul lui 2007: titular indiscutabil în echipa lui Luciano Spaletti şi unul dintre pilonii de bază ai campioanei mondiale. în capitală, tifosii au luat-o razna: fancluburi dedicate lui Perrotta şi pancarte pe “Olimpico” de genul: “Perrotta Simone – cuore e sudore” (suflet şi efort). Nu este o altă dimensiune, ci prezentul de vis.

Aleargă, Simone, aleargă!

Ce s-a întîmplat practic într-un an şi jumătate? Indiferent de talentul fotbalistic, Perrotta a fost un alergător. Acest “Forrest Gump” al Italiei ară orice porţiune de gazon. Apare peste tot: şi în apărare, şi la finalizare. Acest lucru s-a observat şi în prima parte a carierei, la Reggina, Bari şi Chievo. S-a făcut remarcat, alături de Eugenio Corini, şi a intrat în vederile lui Giovanni Trapattoni. în final a ajuns la Roma. Nici nu ar fi putut alege un moment mai nepotrivit. Soţia antrenorului Luca Prandelli s-a îmbolnăvit, iar acesta a fost nevoit să renunţe. Echipa a rămas în voia sorţii, iar în decurs de un an s-au perindat nu mai puţin de cinci antrenori. Orgoliile şi lipsa disciplinei au adîncit criza romană. La timona echipei a sosit Luciano Spaletti, care l-a trimis imediat la plimbare pe arlechinul infantil Antonio Cassano. Din lipsă de atacanţi, Spaletti a trecut la un sistem 4-2-3-1.

Integralist la CM 2006

Simone Perrotta a renăscut: cinci goluri, nenumărate pase decisive, viteză crescută în joc, un fotbal ofensiv şi 11 victorii consecutive, un record în Serie A. După doi ani de ignoranţă, Lippi l-a rechemat la naţională. Perrotta a jucat toate cele şapte partide la campionatul mondial. Născut în apropiere de Manchester, micul Simone a trăit cinci ani în Anglia. Dorul de casă i-a făcut însă pe părinţii lui să se întoarcă la Cosenza. Probabil că în cei cinci ani petrecuti în insulă Perrotta a învăţat ce înseamnă stilul englezesc: să alergi după fiecare minge.

OLIVER BIRKNER

Stiri recente

Ce emoții trăiește Simone Tempestini când asistă la meciurile Anei Bogdan. Motorsportul e mai costisitor decât tenisul

https://www.youtube.com/watch?v=9csdfc2qeMY&t=512s Campionul național de raliuri Simone Tempestini a destăinuit în cadrul Podcastului Business Philosophy ce emoții trăiește când asistă la...