Stadioanele noastre

(de CRISTI MÎNDRU)

Sunt cei care au un talent nativ si cei care s-au perfectionat la celebra scoala. Exista una in tara care te invata sa poti vorbi mult si sa nu spui nimic. Ascultandu-l pe ministrul Dancu in chestiunea stadionului frumos, recent  terminat si apoi revendicat  si de adevarati si de neadevarati, am realizat ca e o meserie si asta si chiar te poate duce departe. Sa stii sa driblezi cu vorbele mai ceva ca Hagi.

Iar la final sa o scalzi in asa fel incat sa arati ca tu ai vrut dar nu s-a putut sau dupa caz, nu ai vrut desi se putea. In functie de interlocutor.  Adevaratii sau neadevaratii din Ghencea. Cine mai stie. Atitudinea de vataf peste banii tuturor e veche la noi. Construim si folosim putin si doar daca ne place. Avem un stadion, avem doua, avem trei , avem patru stadioane noi. Pana sa le gasim nume legendare poate ar fi bine sa le maritam si sa le oferim nume moderne pe bani care sa acopere cheltuielile cu intretinerea.  Altfel, ne vom trezi peste ani cu niste ruine ca in Cotroceni.  Macar aici sa dam sens cuvantului ,, sustenabil” , atat de iubit la Casa fotbalului. ​

CV Cristi Mîndru

 A debutat in presa in 2002 ca reporter la Antena 1. Din 2003 a fost redactor – comentator la TV Sport ( sport.ro). Unde a comentat  partide de fotbal ( Liga 1, serie A, Premier League, Primera Division). Din 2004 este angajat al TVR. A făcut parte din echipa de la Bucureşti care a produs pentru TVR JO de Vară de la Atena 2004.

A comentat futsal (fotbal de sală) timp de un an şi zeci de meciuri de tenis, incluzând aici partidele de Cupa Davis ale României din ultimii ani. Și finale ale unor turnee de mare şlem, transmise de TVR, dar şi partide la Open România. Comenteaza fotbal, baschet, tenis, handbal si schi alpin.

A participat ca redactor–comentator la JO de Vară de la Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020. Cât si la JO de iarnă de la Vancouver 2010. A comentat din studioul TVR JO de Iarna de la Soci 2014, Pyeong-Chang 2018 si Beijing 2022.

În 2008 a primit premiul special „Cristian Ţopescu” – TV Mania pentru cel mai promiţător tânăr jurnalist sportiv.

A fost prezentator sau producător al studiourilor „Champions League” şi al emisiunilor de fotbal din timpul EURO 2008 si 2012, CM 2006, 2010, 2014, CM 2018. Din 2010 prezintă şi principalele jurnale sportive la TVR 1 şi TVR 2. În 2013 a prezentat festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013).

Cristian Mîndru ne aduce ştirile din Sport la TVR 1 si este comentator de tenis la Digisport si Eurosport.

Stiri recente

Valencia a interzis accesul Netflix pentru un documentar despre Vinicius

Marca notează că Valencia a interzis accesul Netflix pe stadionul Mestalla la meciul de sâmbătă, cu Real Madrid, în...