Specialiștii i-au analizat pe Kyrgios, Nadal, Medvedev și Serena la US Open! Doar primul mai e în concurs. Joacă în sferturi cu Khachanov

Experții Eurosport au analizat evenimentele de la US Open.

Au comentat despre Kyrgios, Nadal, Medvedev și Serena la US Open 2022. Dintre aceștia doar primul a rămas în competiție și urmează să joace împotriva lui Karen Khachanov.

Celelalte sferturi de finală sunt: Matteo Berrettini – Casper Ruud, Jannik Sinner – Carlos Alcaraz și Andrey Rublev – Frances Tiafoe.

Specialiștii i-au analizat pe Kyrgios, Nadal, Medvedev și Serena la US Open

Mats Wilander despre victoria lui Nick Kyrgios în fața lui Daniil Medvedev: „Trebuie să spun că această victorie a lui Nick Kyrgios a fost uimitoare. Cred că a surprins întreaga lume a tenisului cu felul în care a jucat și cu constanța sa. Ne așteptam la un duel strâns, dar nu eram siguri dacă va putea menține acel nivel pe durata întregului meci. A reușit și m-a impresionat incredibil pentru că a jucat un tenis măreț, a fost genial, a fost agresiv – punea atât de multă presiune la retur.”

„Cred că Kyrgios deschide foarte mult tabloul acum, deoarece se confruntă cu Karen Khachanov, care, desigur, a jucat un meci incredibil împotriva lui Pablo Carreno Busta. Însă felul în care Nick a jucat a dovedit faptul că este pregătit să realizeze lucruri mari. Bineînțeles, acum poate urma partea cea mai dificilă, să stea departe de toate așteptările pe care lumea le are acum. Cred că acum vrea să se concentreze doar pe meciurile la dublu și să se îndepărteze de tot. Presupun că, dacă este gata să joace așa cum a făcut-o, atunci va fi foarte dificil de învins. Khachanov are un joc diferit de cel al lui Medvedev, de la rever la rever îl poate presa mult, dar va fi esențial să servească bine, de asemenea. Va fi un meci foarte deschis, dar dacă Kyrgios joacă astfel nu va fi foarte ușor să-l oprești”.

John McEnroe despre Nick Kyrgios:

„Sunt extaziat. În sfârșit îl vedem cu adevărat profesionist, la 27 de ani. Mai are câțiva ani în care poate evolua la nivel înalt, așa cum a făcut-o în victoria cu Medvedev.

Nu este de neimaginat ca Nick să se retragă dacă învinge la US Open. Sperăm să nu o facă. Fraza „mai bine mai târziu decât niciodată” i se aplică lui Nick foarte bine, fiindcă nu a fost suficient de profesionist mult timp.

A jucat multe meciuri în care nu a dat totul și acum vedem de ce este capabil când o face, când se antrenează și este în formă. Este un jucător fenomenal.

Am spus-o și în trecut, are unul dintre cele mai bune servicii din istoria tenisului. Cred că lumea nu realizează cât de bine servește – ieri a servit la 70% – ce puternice sunt serviciile sale, ce bun este al doilea serviciu și cum livrează mereu. Dacă joacă la fel, va câștiga turneul” e opinia lui McEnroe legată de Nick Kyrgios.

Alex Corretja despre eliminarea lui Rafa Nadal:

„Sincer, nu cred că Rafa a fost la nivelul său cel mai bun, fizic. Nu a avut suficientă energie pentru a dicta jocul. […] Nu a jucat prea multe meciuri în această vară, iar acum are nevoie de puțină încredere în meciuri. În opinia mea, Rafa trebuie să se gândească ce își dorește de la viitor, pentru că suntem la început de septembrie. Să încheie anul pe primul loc mondial poate fi important, dar poate că va încerca să se odihnească. Nu cred că va juca mai mult de două sau trei turnee în restul anului. Pentru mine este un miracol că Rafa a reușit să câștige Australian Open și Roland-Garros, așa că ce mai putem spune? Este o legendă și un exemplu pentru tenis” a declarat el despre Rafael Nadal.

Mats Wilander despre Rafael Nadal:

„Trebuie să ne amintim că Rafa nu a jucat suficient tenis. Este un miracol că a câștigat două Grand Slam-uri în acest an, ajungând și în semifinalele Wimbledon. Dacă privim retrospectiv, într-un sezon mediu precum a avut, a reușit să câștige două Slam-uri, ceea ce este incredibil. Nu ne așteptam să piardă acum, dar cred că jucătorii pot simți când Rafa nu este la 100%” e de părere Wilander.

John McEnroe despre Rafa Nadal:

„Cred că Rafa va termina anul pe primul loc. Nu știu cum se va întâmpla sau dacă va mai juca mult restul anului. A câștigat în Australia, a câștigat Roland-Garros și a ajuns în semifinale la Wimbledon. Nu mi-ar veni să cred dacă nu ar termina pe primul loc, iar asta ne arată cât de bine joacă și Alcaraz sau Rudd” a spus fostul mare campion.

John McEnroe despre Daniil Medvedev:

„Pentru mine, înfrângerea în fața lui Rafa Nadal de la Australian Open a fost ca un cuțit învârtit în rană pentu Daniil Medvedev. Să sperăm că se va regrupa. Nu mi se pare confortabil la fileu, nu urcă în teren așa cum ar trebui să urce un jucător lider mondial. Dacă poate să-și îmbunătățească aceste lucruri, feriți-vă. Încă este un jucător important pe terenurile de hard și mi-ar plăcea să văd de ce este capabil acum pe iarbă” a declarat John McEnroe.

Justine Henin despre Serena Williams

„Sinceră să fiu, am fost foarte emoționată când am văzut interviul Serenei după meci, vorbind despre părinții ei, vorbind despre Venus, vorbind despre cariera ei uimitoare. Desigur, ea a influențat o mare parte a carierei mele, m-a ajutat să devin o jucătoare mai bună și a fost cea mai mare provocare a mea – așa cum a fost pentru multe jucătoare. Mă simt atât de fericită și recunoscătoare că am putut face parte din asta cu Serena, cu Venus și cu toate aceste. Bineînțeles, ea m-a provocat mental foarte mult în timpul carierei mele. Din punct de vedere mental, a fost greu să-mi găsesc convingerea că puteam juca împotriva ei, că puteam concura împotriva ei, a trebuit să muncesc foarte mult ca să fac față. Sunt atât de recunoscătoare. A fost foarte special pentru mine” a spus Justine Henin.

„Faptul că a câștigat și anul acesta meciuri la US Open nu ne surprinde complet pentru că, așa cum spune ea, este Serena. Mereu a fost așa. Știm cu toții: când este sub presiune, caracterul ei, campioana care este, poate reveni de oriunde – așa și-a construit cariera, a demonstrat că totul este posibil. Chiar și în acest turneu, a fost atât de aproape de a merge mai departe. A fost cu adevărat perfect cum s-a terminat. Ar fi putut câștiga încă unul sau două meciuri. Sărbătoarea a fost însă uriașă, a fost o poveste fantastică pentru turneu, iar acesta a fost un mod frumos de a se retrage” a încheiat ea.

Stiri recente

Sinner, în finală la Beijing, după ce l-a învins pe Alcaraz

Jannik Sinner va juca în finala turneului de la Beijing împotriva lui Daniil Medvedev, după ce a dispus de...