Free Porn
xbporn
london escortsbuy instagram followersbuy tiktok followers

SPECIAL Dinamo / Momentul adevarului

Lider autoritar al primei noastre divizii, Dinamo are, pe „Da Luz”, cel mai bun prilej pentru a-şi verifica potenţialul, în faţa unui adversar de prim rang al fotbalul european

Calificată din nou în primăvara europeană, după o pauză de 17 ani, după un parcurs bun în grupele Cupei UEFA, Dinamo se vede în faţa unuia dintre cele mai grele examene ale aceleiaşi perioade. „Cîinii” lui Mircea Rednic întîlnesc miercuri o trupă aflată în plin campionat şi într-o formă în creştere.

Este vorba despre cea mai iubită echipă din Portugalia, cîştigătoarea Cupei Campionilor Europeni în două rînduri, Benfica Lisabona. Cele două formaţii s-au mai întîlnit în urmă cu şapte ani şi jumătate, tot în Cupa UEFA. Dinamo a învins atunci, în prima manşă, disputată pe „Estadio Da Luz” din Lisabona, cu 1-0, printr-un gol reuşit de Vali Năstase, din lovitură liberă. în manşa secundă, însă, pe stadionul „Cotroceni”, trupa din Ştefan cel Mare a cedat cu 0-2, iar Benfica s-a calificat în turul doi al Cupei UEFA.

Nici una dintre formaţii nu se putea lăuda la acea oră cu ceva. La Dinamo, talciocul era veşnic deschis, interesele acţionarilor clubului fiind mai presus de cele ale echipei roş-albe. Benfica traversa la rîndul ei o perioadă de regres. De altfel, după o calificare norocoasă, la penalty-uri, în turul trei, în dauna grecilor de la PAOK Salonic, „vulturii” s-au văzut eliminaţi de Celta Vigo, care i-a bătut în tur pe „Balaidos” cu 7-0!

Coordonate diferite
Pentru prima oară în ultimii 17 ani, ofcialii grupării dinamoviste au înţeles că succesul în plan financiar, inclusiv pentru buzunarele lor, nu poate fi obţinut decît printr-o stabilitate la toate nivelurile. Astfel, din toamnă, la Dinamo a fost linişte. Instalarea pe banca tehnică a lui Mircea Rednic s-a dovedit a fi cea mai bună alegere.

Chiar dacă au mai plecat jucători, Dinamo s-a întărit. Rezultatele excelente din debutul sezonului le-au dat aripi „cîinilor”, care în campionat au făcut legea, iar în Europa au reprezentat o surpriză plăcută. Dinamo este la această oră cea mai în formă echipă din fotbalul românesc. Singurul inconvenient al „roş-albilor” îl va constitui, cu siguranţă, inactivitatea din ultimele două luni. Benfica a încheiat anul fotbalistic 2006 în apropierea Crăciunului şi a început 2007 pe 14 ianuarie. Perspectiva duelului cu Benfica l-a determinat pe Mircea Rednic să aleagă drept loc de cantonament Portugalia.

Continuarea in Kicker SportMagazin de luni, 12 februarie 2007.

Stiri recente

Andy Murray se retrage din tenis după JO Paris 2024

Andy Murray a anunţat că se va retrage din tenis, după Jocurile Olimpice de la Paris 2024.„Am ajuns la...