SPECIAL Polo / Mai vrea un mandat

La finalul acestei săptămîni, Clujul va găzdui un puternic turneu internaţional de polo, la care oaspete de seamă este reprezentativa Ungariei, dublă campioană olimpică. Iniţial, competiţia trebuia să se desfăşoare la Oradea, dar locaţia a fost transferată din cauza faptului că lucrările de la bazinul olimpic vor fi finalizate abia în luna martie. Deşi mai este doar o lună pînă la Campionatul Mondial din Australia, polo-ul românesc se zbate să revină la normal după valurile create de anunţul bugetului federaţiei de specialitate pentru 2007, doar 10 miliarde de lei. Jucătorii, în frunte, cu antrenorul Vlad Hagiu, au reacţionat virulent, acuzînd autorităţile de lipsă de respect faţă de rezultatul excelent obţinut la Campionatul European de la Belgrad (locul 4 ).

Reporter: Au fost afectaţi jucătorii de tot acest scandal cu banii primiţi de la ANS?
Hagiu: Băieţii nu au nici o treabă cu asta, atenţia lor se concentrează asupra acestui turneu, cel mai puternic din ultimii ani. Eu însă voi susţine mereu că modul în care este tratat polo-ul în România este absolut scandalos.

Reporter: Se pune problema de proteste radicale din partea echipei?
Hagiu: Nu, cît voi fi eu antrenor al naţionalei jucătorii nu vor face grevă. Am să mă lupt în continuare să le creez cele mai bune condiţii.

Reporter: Vom întîlni Ungaria, dublă campioană olimpică. Va fi un meci al orgoliilor?
Hagiu: Niciodată, sînt prieten foarte bun cu antrenorul lor. Ungaria este cea mai valoroasă echipă din lume şi nu mă interesează dacă pierdem la scor, vreau doar să progresăm.

„Aş mai continua un ciclu olimpic, dar vreau să ne fie apreciate munca şi performanţele”

Reporter: V-aţi gîndit serios să renunţaţi la echipa naţională cînd aţi ameninţat cu demisia?
Hagiu: Am vrut mai mult să trag un semnal de alarmă, dar observ că nu se schimbă nimic. Ba chiar, merge şi mai rău şi ne-au redus bugetul cu 400 de milioane faţă de anul trecut.

Reporter: Un rezultat bun la Campionatul Mondial ar fi o palmă morală dată autorităţilor…
Hagiu: în nici un caz, răzbunarea nu e o armă. După douăzeci de ani de sport, tot ce vreau este să le insuflu elevilor mei o mentalitate de învingători şi am convingerea că putem reedita rezultatul de la ediţia precedentă.

Continuarea in Kicker SportMagazin de luni, 12 februarie 2007

Stiri recente

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor feminine de la Izvorani

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor olimpice şi naţionale feminine de la Izvorani, s-a fotografiat cu gimnastele tricolore şi...