SPECIAL / Criza in atac

Dinamo, Steaua şi Rapid au adunat spuma atacanţilor din campionatul intern. Surprinzător, Claudiu Niculescu, Dănciulescu, Ganea, Mazilu, Viorel Moldovan, Thereau, Vali Badea şi Iacob nu  regăsesc drumul spre gol

Lupta pentru supremaţie se va duce pînă la capăt, în pofida avansului substanţial luat de Dinamo. Cele trei puteri bucureştene s-au întărit în perioada competiţională, iar mirajul participării în Liga Campionilor, teoretic, trebuia să le dea aripi. Dinamo, Steaua şi Rapid au mizat pe cartea atacului încă din momentul startului. De fapt, au promis că vor ataca. Pentru că, în primele două runde, atacanţii formaţiilor cu pretenţii au dovedit o ineficacitate probabil fără precedent.

Probleme cu N&D
Cel mai prolific cuplu de atacanţi al ultimei perioade trece printr-o criză acută. Claudiu Niculescu şi Dănciulescu nu mai regăsesc drumul spre gol. Atunci cînd, în iarnă, scăpau de golgheterul la zi, Ionel Ganea, considerat piaza rea din vestiar, dinamoviştii erau convinşi că nu vor avea nici un fel de probleme în linia ofensivă. Cuplul N&D făcuse furori. Rednic a încercat să astupe plecarea Ganezului prin aducerea ecuadorianului Caicedo, jucător asemănător ca forţă cu Ganea, însă totul a fost sortit eşecului. Apatici, Niculescu şi Dănciulescu l-au înfuriat pe Rednic, antrenorul sărind la gîtul cuplului. Cei doi atacanţi au înscris un singur gol în primele două runde, dar şi acela în poarta unei echipe de copii adunaţi din Timişoara. Acum, ochii lui Borcea sînt aţintiţi către Marius Niculae.

Sterilitate stelistă
Nici atacul Stelei nu se regăseşte. “Vreau să cîştig titlul pentru că eu nu mă pot mulţumi cu locul doi”, a declarat apăsat Gigi Becali, punînd presiune pe propria echipă. Fără Dică însă, Steaua nu străluceşte. Problemă clasică a formaţiilor româneşti obişnuite să-şi canalizeze jocul în jurul unui singur jucător. Thereau şi Vali Badea par ieşiţi din formă, în timp ce Victoraş Iacob îşi revine greu după accidentare. Chiar defavorizată de arbitraje în unele momente, Steaua a arătat a echipă neputincioasă în primele două runde. Un egal cu UTA, după meciul de la Oradea, considerat însă “acasă”, precum şi înfrîngerea de la Vaslui îi neliniştesc nopţile lui Gigi Becali. În plus, clarviziunea căpitanului Rădoi s-a transformat într-o ghiulea agăţată atît de grezna jucătorului stelist, cît şi de picioarele coechipierilor săi.

Neputinţa Rapidului
Rapid are, din punct de vedere al numelor, cea mai valoroasă linie de atac, pentru Lucescu junior fiind greu de ales titularii în formula de start. Ganea, Mazilu, Viorel Moldovan, Zicu şi Buga reprezintă artileria grea în trupa lui Copos. Mai mult, excedentul din ofensivă a determinat conducerea giuleşteană să încerce să se disperseze, măcar pentru moment, de alţi doi atacanţi cu pretenţii, Griffiths şi Burdujan. Meciurile de pregătire au arătat un Rapid în formă, dispus să lupte de la egal la egal cu Steaua şi, într-o anumită conjunctură, să atenteze la supremaţia dinamovistă. Însă, credincioasă propriei tradiţii, gruparea din Grant nu a ştiut să profite de paşii greşiţi ai rivalelor. Stereotipia atacanţilor s-a făcut simţită şi printre “vişinii”. Zicu a reuşit să înscrie împotriva Politehnicii Timişoara, dar atacanţii rapidişti s-au făcut de rîs în partida cu Universitatea Craiova, reuşind să îşi creeze două ocazii, ambele nefructificate.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 12 martie 2007

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...