SPECIAL/ Constantin Schumacher, fotbalist la gradinita

Născut la Fălticeni, Constantin Schumacher s-a lansat în fotbalul mare la FC Argeş, formaţie pentru care a evoluat din 1993 pînă în 1999. După un sezon excelent, 1998-1999, în care a marcat de zece ori în 30 de partide, Schumacher a fost luat de Mircea Lucescu la Rapid. A debutat în Giuleşti într-un meci din preliminariile Ligii Campionilor împotriva lui Skonto Riga şi a înscris un gol de la 30 de metri. A urmat un an la fel de bun pentru cel care a preluat de la Marius Şumudică apelativul “Schumi-gol”. În acel an, Rapid a pierdut lupta cu Dinamo pentru titlu, dar mijlocaşul a continuat să spere. După alte două sezoane, Schumacher, care a trecut între timp patru luni pe la Gloria Bistriţa, a devenit căpitanul echipei feroviare.

A luat titlul cu Rapid

Sezonul 2002-2003 a fost ultimul pentru Constantin Schumacher în Giuleşti. A reuşit evoluţii senzaţionale în tur şi a fost convocat la echipa naţională, dar în iarnă a ales drumul Asiei. Cu toate acestea, a lăsat Rapidul pe primul loc, cu un avans considerabil faţă de urmăritoare, şi a plecat în China, la Yunan Hongta. În vară, cînd a revenit în ţară, a trecut bineînţeles pe la ProRapid pentru a-şi lua tricoul de campion. După Hongta a trecut la Chongquing Qiche, dar dorul de casă a fost prea mare şi s-a întors în România şi a semnat pentru Universitatea Craiova. Nu a fost cea mai bună alegere. La finalul campionatului echipa din Bănie a retrogradat în liga secundă.

Din nou în China

Dezamăgit, Schumacher s-a hotărît să-şi încerce din nou norocul în străinătate şi a ales Ucraina. La Volyn Lutsk a avut un tur reuşit, fiind cel mai bun jucător al grupării ucrainene. Fostul căpitan al Rapidului nu a stat prea mult aici şi s-a transferat la Guangzhou Pharmaceutical, în a doua ligă din China. “Schumi” a marcat cinci goluri şi l-a servit excelent pe colegul său din atac, Claudiu Răducanu, care a înscris doar din pasele fostului mijlocaş giuleştean. În ciuda unui sezon bun, gruparea din Guangzhou a ratat promovarea pe final, iar Constantin Schumacher a revenit în ţară. A mai jucat la FC Argeş şi Ceahlăul Piatra Neamţ, iar din vară a ajuns la Internaţional Curtea de Argeş.

S-a apucat de afaceri

În urmă cu două săptămîni, fostul jucător al Rapidului s-a lansat în afaceri. Schumacher a inaugurat în localitatea argeşeană Ştefăneşti o grădiniţă ultra-modernă. “Este un proiect de viitor, ţinînd cont că nu mai am foarte mult de jucat. Intră 50 de copii, care beneficiază de cele mai bune condiţii, de la calculatoare pînă la profesori de engleză. Vor avea şi ore de sport, poate chiar de fotbal cu mine, dacă îşi vor dori. De asemenea, sînt supravegheaţi inclusiv cu camere video conectate la internet, care pot fi accesate de părinţi, de acasă sau de la serviciu, pentru a vedea ce fac copiii lor”, povesteşte foarte entuziasmat Constantin Schumacher.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...