Spalletti, desemnat cel mai bun antrenor din Serie A în sezonul trecut

Luciano Spalletti, care a condus-o pe Napoli la al treilea titlu de campioană a Italiei din istoria sa, a fost votat de colegii săi drept cel mai bun antrenor din Serie A în sezonul trecut.

Spalletti a câştigat premiul “”Panchina d’oro” pentru a doua oară în cariera sa, după ce a fost deja onorat la finalul sezonului 2004-2005, când a terminat pe locul patru în campionat cu Udinese.

Dintre cei 61 de antrenori din Serie A, Serie B şi Serie C consultaţi, 42 au votat în favoarea lui Spalletti, care i-a devansat pe Simone Inzaghi (Inter Milano/6 voturi) şi Stefano Pioli (AC Milan/3 voturi).

Sub conducerea lui Spalletti, Napoli a dominat sezonul 2022-23, lăsând Lazio, ocupanta locului secund, la 16 puncte.

Spalletti, în vârstă de 64 de ani, a plecat de la Napoli, şi, din august, el este antrenorul campioanei europene în exerciţiu, Italia, care, după ce a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022 din Qatar, s-a luptat pentru a obţine un loc la Euro 2024 din Germania.

Fostul internaţional italian Fabio Grosso a fost ales cel mai bun antrenor din Serie B pentru că a promovat-o pe Frosinone în prima ligă. El a părăsit clubul Lazio în iunie anul trecut şi a avut o scurtă experienţă în campionatul francez cu Olympique Lyon, care a durat mai puţin de două luni.

viewscnt

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...