Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan, adversare și în primul tur la Eastbourne

Sorana Cîrstea (38 WTA) şi Ana Bogdan (61 WTA) vor fi adversare și în primul tur al turneului de categorie WTA 500 de la Eastbourne. Este al doilea turneu consecutiv la care se înfruntă în runda inaugurală.

Cîrstea, care era deja pe tabloul principal la Eastbourne, a aşteptat să i se stabilească adversara, revenindu-i o jucătoare din calificări.

După ce Ana Bogdan s-a impus în ultimul tur al calificărilor, duminică, în faţa croatei Petra Martic (favorită principală în calificări), scor 5-7, 6-4, 6-4, în două ore şi 36 de minute, s-a stabilit că pe tabloul principal Bogdan va juca în primul tur cu Sorana Cîrstea. Meciul va avea loc azi.

Cele două românce au mai fost adversare de trei ori în circuitul feminin: Bogdan s-a impus în 2016 la US Open şi în 2017 la Bucureşti, iar în 2023 la Birmingham câştigătoare a fost Cîrstea.

Turneul de Birmingham a avut loc în această săptămână. Marţi, Cîrstea s-a impus cu scorul de 6-4, 2-6, 6-3 în faţa Anei Bogdan.

Premiul pentru participarea în primul tur la Eastbourne este de 6.870 de dolari şi un punct. Jucătoarele care trec de primul tur îşi asigură 10.530 de dolari şi 55 de puncte.

Stiri recente

Chapeau bas, fetelor!

Chapeau bas, fetelor! - Editorial de Cristi Mîndru La tragerea la sorti de la ,,Tiriac Open” de ieri am incheiat...