Sorana Cîrstea, jignită în social media, după ce a distribuit un mesaj considerat un atac la adresa comunităţii LGBTQI+

Sorana Cîrstea şi-a atras jigniri în social media, după un mesaj pe care l-a distribuit zilele trecute, considerat un atac la adresa comunităţii LGBTQI+.

Potrivit sportskeeda.com, Cîrstea a postat pe Instagram Stories un mesaj care circulă de o perioadă pe internet: “Faceţi bărbaţii din nou masculini. Faceţi femeile din nou feminine. Faceţi copiii din nou inocenţi” (Make men masculine again. Make women feminine again. Make children innocent again).

După mesajul sportivei, fani ai tenisului au acuzat-o pe Cîrstea de transfobie.

Un utilizator de Twitterr a scris că mesajul lui Cîrstea reprezintă un motiv legitim pentru a o urî pe sportivă: “Este atât de dezgustător, acum un motiv legitim să o urăsc. Ce înseamnă asta, să îi facem din nou pe copii nevinovaţi???? Să putrezeşti în iad.”

Un alt fan s-a întrebat dacă nu cumva motivul din spatele mesajului româncei este faptul că ea este homofobă.

“Este homofobă?”

Un alt fan a acuzat-o pe româncă de misoginie interiorizată.

“Ironia, desigur, este că autorul meme-ului ar pune probabil la îndoială feminitatea lui Cirstea – fiind o sportivă musculoasă care se încumetă să urmeze o carieră în afara casei. Uimitor cât de des transfobia merge mână în mână cu misoginismul interiorizat.”

“Poate că ar trebui să-şi vadă de treaba ei”, “Este din secolul al 19-lea”, “Ce-ar fi să o trimitem înapoi la şcoală pe Sorana Cîrstea?”, “Unfollow Sorana Cîrstea. Ce urmează? Bărbaţii muncesc, femeile stau acasă?”, “Sorana Cîrstea folosindu-şi platforma ppentru a încerca să ne întoarcă în timp câteva decenii. Sinistru”, sunt alte reacţii din social media după mesajul distribuit de româncă.

Sorana Cîrstea joacă astăzi în primul tur la Wimbledon, de la ora 13.00, cu sportiva germană Tatjana Maria (62 WTA).

Stiri recente

Xavi, despre arbitrajul lui Istvan Kovacs: A fost un dezastru

Antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, l-a criticat dur pe Istvan Kovacs după meciul cu PSG, scor 1-4, în...