Sita “optimilor” cerne pentru adevăratul “Mondial”

Sita “optimilor” cerne pentru adevăratul “Mondial” – Editorial de Mihai Igiroșanu

Glumele par să fi încetat odată cu încheierea (mult prea) stufoasei faze a grupelor Campionatului Mondial din Qatar. Cel puțin până azi, surprizele care s-au strecurat din serii par să fie prea mici pentru bătălia de gherilă din optimile de finală.

Rând pe rând, Australia, Statele Unite ale Americii, Polonia, Senegal sau Coreea de Sud au fost executate fără drept de apel. Doar încăpățânata Japonie s-a agățat de meciul cu vicecampioana en-titre a lumii, Croația.

Niponii au împins meciul până la loteria penalty-urilor, însă momentul decisiv a părut să fie peste forța mentală a lor. Trei japonezi i-au oferit aproape trei cadouri portarului croat Livakovic, coșmarul din urmă cu două sezoane al lui Dan Petrescu din preliminariile Ligii Campionilor.

Marocul este singura care mai poate detona vreo bombă înaintea “sferturilor”. Roș-verzii înfruntă Spania, dar doar cei peste 25.000 de marocani fanatici care vor umple arena din Al Rayyan le dau vreo șansă la calificare.

Ultima “optime”, Portugalia – Elveția este cea mai echilibrată. Orice echipă va merge mai departe nu va reprezenta vreo surpriză. Sita cernut cu o precizie chirurgicală în Qatar și a confirmat anticipările specialiștilor, care au anunțat că adevăratul Campionat Mondial va începe din “optimi”.

De acum nu mai e loc de farmecul neprevăzutului sau culorilor. Încep războiele între artileriile grele!

Stiri recente

Chapeau bas, fetelor!

Chapeau bas, fetelor! - Editorial de Cristi Mîndru La tragerea la sorti de la ,,Tiriac Open” de ieri am incheiat...