Oliver Bierhoff, out de la naționala Germaniei! Cad capete după dezamăgirea de la Cupa Mondială 2022

Oliver Bierhoff era manager al echipei naționale, contractul fiind valabil până în 2024.

După ce nu a trecut de grupe la Cupa Mondială 2018 din Rusia, Germania a fost eliminată în aceeaşi etapă la CM Qatar 2022. Meciurile nemților la turneul final din 2022: înfrângere cu Japonia (1-2), remiză cu Spania (1-1) şi victorie cu Costa Rica (4-2).

Oliver Bierhoff a făcut parte din staff-ul Germaniei din 2004, în diferite posturi, lucrând alături de Juergen Klinsmann (2004-2006), Joachim Loew (2006-2021) şi Hansi Flick (2021-2022).

Oliver Bierhoff, out de la naționala Germaniei! Cad capete după dezamăgirea de la Cupa Mondială 2022

„Oliver Bierhoff şi DFB s-au pus de acord astăzi (luni) pentru rezilierea contractul său, valabil până în 2024”, a explicat Federaţia într-un comunicat difuzat la mai puţin o săptămână după eliminarea Mannschaft în prima fază a CM 2022.

„După 18 ani în funcții de responsabilitate la Federația Germană de Fotbal, am demisionat din funcția mea de director general al echipelor naționale și al Academiei cu efect imediat. Am ajuns la un acord cu președintele Bernd Neuendorf. Pregătesc calea pentru stabilirea unor noi direcții. Unele decizii în care am crezut nu s-au dovedit a fi corecte. Nimeni nu regretă asta mai mult decât mine. Îmi asum responsabilitatea pentru asta”, a spus Bierhoff.

În locul lui Bierhoff ar putea veni Matthias Sammer. „El a demonstrat deja că poate stimula antrenorii la performanță maximă în cel mai scurt timp posibil. În 2012, FC Bayern era în ruină. Pierduse titlul, Cupa Germaniei și Liga Campionilor” scrie presa germană.

foto: facebook.com/DFBTeamEN

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...