Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

Serie A/ Gladiatorii romani intra in arena

Lazialul Ştefan Radu bifează în a douăzeci şi doua etapă a Serie A primul său joc pe un teren străin în campionatul Italiei. Deplasări dificile au şi Codrea (la Milan), Chivu (Catania) şi Mutu (Atalanta)

„Am venit să joc, nu să mă uit”, anunţa tînărul Ştefan Radu la conferinţa de prezentare de săptămîna trecută, organizată de Lazio. Ei bine, dorinţa îi va fi îndeplinită cu vîrf şi îndesat, pentru că formaţia din Cetatea Eternă se confruntă cu mari probleme defensive. „Acvilele” au primit o lovitură serioasă prin accidentarea fundaşului de fier Lorenzo de Silvestri, care va fi indisponibil aproximativ o lună, după ce s-a lovit la coapsă acum două etape, în remiza cu Torino. Cum altă piesă grea, Stendardo, a fost împrumutat la Juve, lazialii îşi pun toate speranţele defensive în Ştefan Radu, achiziţionat pe finalul lunii ianuarie de la Dinamo.

După returul din Cupă împotriva Fiorentinei, de miercurea precedentă, şi etapa solicitantă din weekend cu Sampdoria, Lazio se deplasează pe „Stadio Carlo Castellani”, unde întîlneşte pe Empoli. Oamenii lui Delio Rossi nu au amintiri prea frumoase din tur, cînd au fost blocaţi de „albaştri” chiar pe „Olimpico”, scor 0-0. De cealaltă parte, statistica nu îi lasă să doarmă pe toscani, care n-au mai învins Lazio în campionat de aproape 11 ani, din septembrie 1997! Nici măcar acea victorie n-a fost una detaşată, gazdele impunîndu-se la scorul minim.

Dacă vrea să-şi păstreze locul de Champions League, Fiorentina are nevoie să ia toate cele trei puncte în fieful Atalantei, echipă ce s-a dovedit o nucă tare în meciurile disputate acasă în actuala stagiune (patru succese, patru egaluri, doar două înfrîngeri). „Violeţii” nu s-au mai impus la Bergamo de pe vremea lui Batistuta, din 1995, şi aşteaptă de la Mutu să întrerupă acest incredibil şir negativ.

O misiune mult mai uşoară par a avea Chivu & Co. contra Cataniei. La ultima lor vizită în Sicilia, „nerazzurrii” au pulverizat „elefanţii”, scor 5-2.

Siena, cu Codrea anunţat titular, va încerca să fie buturuga mică pe „San Siro”, în faţa Milanului, inspirîndu-se din performanţele ei recente: remiză albă chiar pe terenul „Diavolului”, sezonul trecut, şi 1-1 în partida tur.

           

Continuarea in numarul 96
(5-11 februarie 2008)
Sport Magazin

Citeste mai multe!