Te asteptam si pe retelel sociale

Liga Campionilor

SEMIFINALE LIGA CAMPIONILOR/ Favoritele, in corzi

Autogolul lui Riise (foto) din minutul 95 al confruntării cu Chelsea o obligă pe Liverpool să facă un meci mare la Londra. Manchester a ratat trenul în Catalunia şi trebuie să bată acasă Barça, o misiune nu tocmai facilă

Manchester United – Barcelona, marţi, 21.45, în direct la PRO TV

Miercurea trecută, „Camp Nou” n-a mai fost un teatru al viselor pentru Manchester United, care în 1999 îşi trăia cea mai frumoasă clipă pe stadionul catalan. Putea fi, dar un eveniment petrecut devreme, în minutul 2, le-a turnat plumb în ghete englezilor. Henţ în careu al lui Milito, penalty pentru trupa din Albion, însă Cristiano Ronaldo a trecut imediat de la statutul de înger la cel de demon, trimiţînd mingea în tribune. Scăpată ca prin urechile acului, Barcelona s-a trezit la viaţă şi a făcut unul dintre cele mai bune, dacă nu cel mai bun meci tactic al său din actualul sezon european. Messi, Deco, Iniesta şi Etoo au fost maeştrii de ceremonii ai grupării „blaugrana”, care şi-a dominat aproape neverosimil mult mai bine cotata vizitatoare. Henry, cu o „torpilă” tîrzie, putea aduce deschiderea scorului, dar Van der Sar s-a opus şi a lăsat o portiţă deschisă pentru United în returul din această marţi.

Şi totuşi, deşi a doua manşă se dispută pe „Old Trafford”, favorită la calificare nu pare a fi formaţia lui Ferguson. Barcelona este versată în asemenea dueluri de totul sau nimic şi, la cum a evoluat în tur, n-ar mira să scoată un rezultant calificant – în speţă minimum o remiză cu goluri. United are în continuare şansa ei, dar lipsa de maturitate ce a îngropat-o şi anul trecut, tot în semifinale (!), cu Milan, o poate lăsa cu buza umflată şi în actuala stagiune.

„Dacă facem egal sau pierdem, vom fi eliminaţi, însă mă bazez pe forma noastră pe „Old Trafford” şi pe atmosfera de acasă. Va fi alt film faţă de meciul tur.” Sir Alex Ferguson, manager Manchester United

Chelsea – Liverpool, miercuri, 21.45, în direct la PRO TV

Dacă există o lege a compensaţiei în fotbal, atunci Chelsea trebuie să meargă mai departe şi să joace prima sa finală de Liga Campionilor la Moscova, pe 21 mai. În urmă cu o săptămînă, Liverpool a părut să aibă situaţia sub control pe „Anfield”, a fost în grafic zeci de minute graţie reuşitei lui Kuyt, însă insistenţa oaspeţilor a produs un autogol al lui Riise pe cît de dramatic, pe atît de meritat şi de valoros în perspectiva returului pentru „The Blues”. Acea „bombă” din minutul 95 a lovit serios moralul elevilor lui Benitez, care din favoriţi la calificare s-au văzut subit outsideri în returul de pe „Stamford Bridge”.

Lampard & Co. nu au uitat cum Liverpool i-au mai eliminat de două ori din semifinalele Ligii şi este de presupus că, după un rezultat atît de favorabil pe „Anfield”, vor face tot ce va fi necesar pentru a atinge în sfîrşit vîrful aisbergului.

Egalul de pe „Anfield” i-a descleştat gura ursuzului Avram Grant, care realizează că e la un pas să scrie istorie cu Chelsea, izbutind ceea ce nici Mourinho n-a fost în stare să facă. „Sper ca miercuri să spunem că acest autogol a fost unul important. Un 1-1 departe de casă este mereu un rezultat bun. „Anfield” nu este un stadion primitor pentru oaspeţi, dar nici „Stamford Bridge”, unde fanii ne vor purta spre calificare”, a spus israelianul.

Grant este însă conştient că egalul, teoretic calificant, din tur nu trebuie supraevaluat. „Am luat un uşor avantaj însă returul va fi şi mai dificil. Din prima zi a mea la Chelsea am ştiut că echipa trebuie să ajungă în finală. Acest 1-1 nu ne garantează locul în finală, dar este un mare pas înainte. Finala este la Moscova, dar cred că Roman Abramovici ar fi la fel de fericit să se ţină în Mongolia, numai să o jucăm”, a conchis cu umor Grant.

Dezamăgire şi frustrare sînt cuvintele ce descriu cel mai bine atmosfera de la Liverpool. „Băieţii erau foarte abătuţi după joc. Singurul lucru pe care îl putem face acum este să fim pozitivi şi să corectăm situaţia în retur. Este clar, trebuie să mergem la Londra şi să învingem. Încrederea mea se bazează pe jocul echipei mele. Cu puţin noroc, putem ajunge în finală”, a comentat Rafa Benitez.

În ciuda optimismului afişat de spaniol, Liverpool nu joacă returul sub cele mai bune auspicii. În precedentele două semifinale europene cu Chelsea, n-a reuşit nici măcar să marcheze la Londra (0-0 şi 0-1), şi în meciul din grupe din sezonul trecut consemnîndu‑se o remiză albă.

Citeste mai multe!