Săptămâni decisive în sportul european

(de Mihai Igiroșanu)

Finalul acestei luni și începutul lunii sunt și vor fi marcate de confruntările la baionetă din competițiile de top ale sportului continental. Trei dintre cele mai urmărite sau populare discipline sportive, fotbalul, baschetul și handbalul sunt foarte aproape să-și desemneze premiantele care își vor disputa titlurile în careurile de ași ale competițiilor de top. Ca o consecință, avalanșa de meciuri cu mare miză populează și colorează tentant pentru jucători ofertele caselor de pariuri.

Ard careurile, semicercurile și panourile

Cel mai avansat în competiție este fotbalul din Liga Campionilor. Semifinala Manchester City – Real Madrid și-a consumat deja prima manșă (4-3), iar în această seară este programat primul episod din cele două ale confruntării dintre Liverpool și surpriza UCL, Villarreal.

Europa League intră joi sub lumina reflectoarelor, prin manșa-tur a semifinalelor RB Leipzig – Rangers și West Ham United – Eintracht Frankfurt. Tot mâine, cea de-a treia competiție europeană intercluburi, Conference League programează primele dueluri din penultimul act, Feyenoord Rotterdam – Olympique Marseille și Leicester – AS Roma.

Handbalul feminin de cel mai înalt nivel, cel din Liga Campionilor, are alocat week-end-ul care vine imediat. Sâmbătă va avea loc primul meci din semifinala, Brest (Franța) – Gyor, în vreme ce cealaltă repezentantă a Hexagonului, Metz s-a calificat direct în Final Four grație excluderii rusoaicelor de la Rostov/ Don.

Duminică sunt programate primele manșe ale “sferturilor” Ljubljana – Vipers Kristiansand (Danemarca) și CSM BUCUREȘTI – Esbjerg (Danemarca). În fine, baschetul masculin european intercluburi de top, coagulat în Euroligă, se află în pline zile ale confruntărilor din faza play-off-ului care are loc în sistemul cel mai bun din cinci partide. Real Madrid și-a asigurat după doar trei meciuri calificarea în Final Four în confruntarea cu Maccabi Tel Aviv. Turcii de la Anadolu Efes conduc cu 2-1 la general în disputa cu Milano, iar duelurile Bayern Munchen – Barcelona și Monaco – Olympiakos își dispută în seara asta cel de-al treilea război, plecând ambele de la scorul general de 1-1.

Stiri recente

Biserica Domnească din Curtea de Argeș și-a sărbătorit ocrotitorul

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat Sfânta Liturghie la hramul Bisericii Domnești din Curtea de Argeș, ctitorie începută de Domnitorul...