Rugby / Irlanda a surclasat Anglia

Etapa a treia a Turneului celor şase Naţiuni la rugby a fost dominată de clasicul derby dintre Irlanda şi Anglia iar irlandezii şi-au demonstrat încă o dată valoarea de moment surclasând Anglia cu 43-13.

După victoria destul de clară cu Scoţia şi una mai muncită cu Italia, Anglia a revenit la forma modestă cu care ne-a obişnuit în ultima perioadă şi a pierdut clar deplasarea din Irlanda.

Johnny Wilkinson a deschis scorul în minutul 3 printr-o lovitură de pedeapsă dar englezii au condus doar pentru o scurtă perioadă de timp căci până la pauză ei nu au mai reuşit să înscrie spre deosebire de irlandezi care au reuşit două eseuri, Dempsey şi Wallace, plus alte 13 puncte din lovituri de picior marca Ronan OGara astfel că la pauză gazdele conduceau cu un neverosimil 23-3.

După pauză Anglia a marcat un eseu prin Strettle şi s-a apropiat la 13-29 dar pe final irlandezii au înscris alte două eseuri, Horgan şi Boss, şi s-au impus clar, scor 43-13.

Un alt rezultat surprinzător s-a înregistrat în Scoţia, acolo unde Italia a profitat din plin de un debut de meci formidabil şi s-a impus cu 37-17 într-un joc ce ar trebui să dea de gândit antrenorilor României în condiţiile în care echipa noastră joacă şi cu Scoţia şi cu Italia la Cupa Mondială.

în disputa de la Edinburgh diferenţa a fost făcută de un start fulminant al italienilor care au marcat trei eseuri în primele şase minute, conducând astfel în minutul 6 cu 21-0. Eroul meciului a fost italianul Andrea Scanavacca, autor a 22 de puncte.

în al treilea meci al etapei, Franţa a avut din nou nevoie de un Skrela în mare formă, uvertura francezilor a marcat 19 puncte, pentru a trece cu 32-21 de Ţara Galilor după un joc în care galezii s-au impus la eseuri, 3-2, şi conduceau în minutul 14 cu 14-3.

în clasament, după trei etape, Franţa are şase puncte din şase posibile, Anglia şi Irlanda au câte patru puncte, Scoţia şi Italia câte două puncte, Ţara Galilor zero puncte iar în penultima etapă, pe 10 şi 11 martie, se joacă Scoţia – Irlanda, Italia – Ţara Galilor şi derbiul de tradiţie Anglia – Franţa.

Stiri recente

Aroganță vs. respect în tenis, cu Victor Hănescu. Cazurike Djokovici și Nadal

https://www.youtube.com/watch?v=gzImbMVRDU0&t=1089s Victor Hănescu a spus în cadrul Podcastului Business Philosophy despre atitudinea de aroganță vs. respect în tenis, analizând comportamentele...