Rubiales a demisionat din funcţiile de preşedinte RFEF şi vicepreşedinte UEFA

Luis Rubiales, care a sărutat-o pe gură pe Jennifer Hermoso la ceremonia de după finala CM de fotbal feminin, şi-a anunţat demisia din cadrul federaţiei spaniole şi UEFA.

Rubiales era preşedintele RFEF şi vicepreşedinte UEFA.

Astăzi, la ora 21:30, i-am transmis preşedintelui Pedro Rocha demisia mea din funcţia de preşedinte al RFEF. L-am informat, de asemenea, că am făcut acelaşi lucru cu funcţia mea în cadrul UEFA.

După suspendarea rapidă de către FIFA, în plus faţă de restul procedurilor împotriva mea, este clar că nu mă voi putea întoarce la poziţia mea.

A insista să rămân în aşteptare şi să mă agăţ de funcţie nu va aduce nimic pozitiv, nici pentru Federaţie, nici pentru fotbalul spaniol.

Printre altele, pentru că există puteri care vor împiedica revenirea mea.

Nu vreau ca fotbalul spaniol să fie afectat de această campanie disproporţionată şi, mai presus de toate, iau această decizie după ce m-am asigurat că plecarea mea va contribui la stabilitatea care va permite atât Europei, cât şi Africii să rămână unite în visul anului 2030, care va aduce în ţara noastră cel mai mare eveniment din lume.

Trebuie să privesc înainte, să privesc spre viitor. Acum există ceva care mă preocupă profund. Am încredere în adevăr şi voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a-l face să prevaleze.

Fiicele mele, familia mea şi oamenii care mă iubesc au suferit efectele unei persecuţii de neconceput, precum şi ale multor neadevăruri, dar este de asemenea adevărat că pe străzi, din ce în ce mai mult în fiecare zi, adevărul prevalează.

De aici le transmit tuturor angajaţilor, membrilor Adunării Generale, membrilor federaţiei şi oamenilor de fotbal în general, o îmbrăţişare puternică, urându-le mult succes.

Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut în aceste momente”, se arată într-un comunicat postat de Rubiales în social media.

Stiri recente

Simona Halep împlineşte 32 de ani

Simona Halep împlineşte astăzi 32 de ani. Ea a fost suspendată patru ani pentru dopaj și a ieşit din...