Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

REVINE POLI AEK?

Italianul Claudio Zambon (foto stanga), finantatorul echipei Poli Timisoara, formatie ce evolueaza in Liga a IV-a bucuresteana, seria a II-a, a declarat astazi ca Poli 1921 Stiinta Timisoara, prim-divizionara patronata de Marian Iancu, nu mai are voie sa foloseasca actuala denumire si culorile alb-violet dupa data de 30 iunie 2008. Zambon invoca o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care sugereaza si o denumire care ar putea fi folosita de gruparea care evolueaza pe stadionul „Dan Paltinisanu”: Poli AEK

Poli „AEK” Timisoara este formatia infiintata in anul 2002 de Toni Dobos, in urma mutarii in orasul de pe Bega a nou-promovatei in prima divizie AEK Bucuresti (fosta Fulgerul Bragadiru). Intre timp, dupa preluarea formatiei de Balkan Petroleum si Marian Iancu, Poli AEK a devenit Poli 1921 Stiinta Timisoara.

Claudio Zambon a anuntat astazi ca timisorenii vor fi nevoiti sa isi schimbe din nou denumirea. „Decizia TAS de astazi le permite sa foloseasca denumirea, culorile si palmaresul pana la 30 iunie 2008. Dupa aceasta data, orice utilizare a acestora le poate aduce puncte de penalizare. TAS le permite sa foloseasca in denumirea echipei cuvintele Politehnica si Timisoara separat, insa nu sunt de acord cu asa ceva si daca se intampla voi cere daune”, a declarat Zambon. Italianul pretinde si aproape o jumatate de milion de euro pentru folosirea denumirii in returul sezonului trecut si in actuala editie a Ligii I.

Prunea confirma

Directorul departamentului Relatii Internationale din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, Florin Prunea, a confirmat primirea deciziei TAS.

„La FRF a sosit astazi decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv prin care Poli 1921 Stiinta Timisoara este obligata ca dupa 30 iunie sa foloseasca o alta denumire, care sa nu aiba legatura cu numele actual si din care sa lipseasca anul 1921, deoarece tine de istoria si palmaresul echipei. In decizie se exemplifica si o denumire posibila, Poli AEK Timisoara. De asemenea, printre noile culori ale echipei nu trebuie sa fie violetul. Daca nu va face acest lucru, Poli Timisoara poate pierde cite sase puncte pentru fiecare meci in care foloseste vechea denumire si culorile actuale”, a declarat oficialul Federatiei.

Iancu: Zambon a castigat la TAS cu documente false

Presedintele Politehnicii din Liga I, Marian Iancu, contesta decizia luata la Lausanne, despre care spune ca a fost luata in urma prezentarii de catre Zambon a unor documente false.

„Tribunalul de la Lausanne nu a fost sesizat niciodata cu privire la palmares de catre Zambon. Singura institutie care a judecat in aceasta privinta a fost Federatia Romana de Fotbal, prin comisia de arbitraj sportiv, care a hotarat definitiv si a transmis oficial Politehnicii 1921 Stiinta Timisoara ca palmaresul ii apartine in mod definitiv. TAS se pronunta in continuare pe niste drepturi pe care le solicita Zambon, obtinute in urma documentelor false, gresit emise, si ulterior recunoscute ca neadevarate de catre Federatia Romana de Fotbal prin semnatura lui Adalbert Kassai. In acest moment, detinem in mod oficial palmaresul si toate drepturile conexe ce rezulta, ale Politehnicii Timisoara, infiintata in 1921, si nu exista nici o hotarare care sa mai poata modifica acest fapt”, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al prim-divizionarei, politimisoara.com.

„Mai mult, si Justitia Romana a pronuntat o hotarare definitiva in acest sens. Este obligatia Federatiei sa-si repare greseala si sa anunte in mod oficial FIFA si UEFA ca palmaresul ne apartine si sa le transmita documentele care stau la baza acestui fapt”, a mentionat Iancu.

Fanii formatiei „viola” nu renunta la culori

Suporterii formatiei lui Marian Iancu nu sunt de acord cu schimbarea denumirii si a culorilor, fiind dispusi sa accepte chiar si eventualele sanctiuni pentru incalcarea deciziei TAS.

„Stiu ca aceasta este echipa mea si ca dreptatea este de partea noastra. O voi incuraja in continuare. Nu iau in considerare schimbarea numelui si cu atat mai putin a culorilor. Fie sa ne depuncteze si in final sa ne dezafiliem. Voi porni alaturi de ea din nou, din municipiu. Orice alta solutie e inacceptabila pentru mine”, este de parere alt.core1921, unul dintre administratorii forumului oficial al formatiei alb-violete.

„E greu de crezut ca lucrurile vor ramane neschimbate in conditiile astea. Si asa interesul e destul de scazut in ultima vreme, daca ar fi sa ne uitam la prezenta pe stadion la meciuri. Imagineaza-ti cum va fi atunci cand nici macar culorile care ne reprezinta nu vor mai exista pe emblema clubului. Iar cand suporterii isi vor pierde interesul, atunci automat isi vor pierde interesul si investitorii. In fond, echipa asta fara culori, fara palmares si fara nume, nu mai e echipa timisorenilor, e doar echipa lui Iancu”, este de parere cel care semneaza Carlos.

„Atitudinea lui Iancu mi se pare sinucigasa. Mereu eu am crezut ca avem un as in mineca dar se vede clar ca nu e asa”, a comentat PSC, completat de oliviu: „Iancu se bazeaza prea mult pe FRF, dar FRF va face ce zice TAS”.

Citeste mai multe!