Retragere de gala

Ionuţ Iftimoaie vrea să-şi încheie în acest an cariera de luptător profesionist. Şi cum altfel se putea mai bine decît cu un meci împotriva unei legende a sporturilor de contact?! Rocky din Carpaţi a dezvăluit pentru SportMagazin kicker că se poartă negocieri avansate ca pe 2 martie, la Cluj, să lupte împotriva lui Francois Botha (fost campion mondial la categoria grea în versiunea IBF), Gary Goodbridge (un veteran al circuitului K1) sau Mighty Mo, unul dintre luptătorii cu cea mai puternică lovitură de braţ din lume.
 
Reporter: Ionuţ, în ultima perioadă ai apărut mai mult la televiziune decît în ring. Cînd te vom vedea din nou luptînd?
Iftimoaie: A fost într-adevăr o vacanţă prelungită. A fost la început o accidentare, a urmat apoi luna de miere alături de soţia mea şi în final a trebuit să mă ocup de cîteva proiecte în televiziune. Acum, gata cu vacanţa! După ce am petrecut vreo două săptămîni în Austria, voi reîncepe antrenamentele pentru că, cel mai probabil, pe 2 martie voi avea unul dintre cele mai dificile meciuri din cariera mea.

“Am vrut să demonstrez că nu sînt o brută”

Reporter: Ai devenit un personaj invitat destul de des la manifestările mondene. Cum a fost impactul cu această lume?
Iftimoaie: Nu particip la toate, dar în general îmi place să onorez o invitaţie. Nu mă simt obligat faţă de nimeni, am luat-o ca pe ceva normal şi pozitiv. Dacă nu o să mai fiu celebru în viitor, o să mă comport la fel ca înainte. Nu o să îmi schimb felul meu de a fi.
Reporter: Cînd ai plecat la muncă în Italia credeai că o să ajungi unul dintre cele mai mediatizaţi sportivi din România?
Iftimoaie: Nici vorbă, trebuia să am chiar o imaginaţie bogată ca să cred asta (rîde). Ştiam doar că trebuie să fac ceva în viaţă şi alegerile mele de pe parcurs au fost inspirate.
Reporter: I-ai surprins pe fanii tăi cu participarea la spectacolul “Dansez pentru tine”. Cum ai reuşit să faci saltul din ringul de luptă în cel de dans?
Iftimoaie (rîde): Aoleu, nu a fost uşor. Am transpirat enorm, făceam cîte cinci-şase ore de antrenamente pe zi. Nu am participat doar pentru actele de caritate, pentru că nu sînt genul care vrea să se afişeze cînd face acest lucru. A fost o provocare pentru mine, am vrut să demonstrez că noi, luptătorii, nu sîntem nişte brute. Multă lume crede că sîntem doar nişte pachete de muşchi fără creier şi am vrut să schimb această impresie.

“Se lucrează la un film autobiografic”

Reporter: Te gîndeşti la o carieră în televiziune în viitorul apropiat?
Iftimoaie: Da, sînt foarte multe posibilităţi în acest sens. Trebuie să ştii cînd să te retragi din sport şi să faci şi altceva în viaţă. Eu am început de jos, am fost lăcătuş-mecanic, dar între timp am studiat, am diplomă de informatician multimedia şi firma mea. Cu toate acestea vreau mereu să ajung mai sus.
Reporter: Tinerii sînt mereu în căutarea unui model în viaţă, iar filmele cu diverşi luptători legendari i-au inspirat pe mulţi.Te-ai gîndit să faci un film sau să scrii o carte autobiografică?
Iftimoaie: Mi s-a propus acest lucru şi actualmente se lucrează la scenariu. Eu vreau ca acest film să fie bazat pe personaj, nu pe Iftimoaie-luptătorul, pentru că România are mulţi campioni de arte marţiale, în diverse stiluri de luptă. Din acest film, cei care se uită ar trebui să înţeleagă că trebuie să lupţi din greu ca să îţi realizezi visurile. Nu vreau să sune siropos, dar cînd aveam doar 50 de euro în buzunar îi dădeam pe toţi pentru a închiria o sală să mă antrenez şi nu mă distram cu ei la o discotecă.

“Nu îmi e frică de nimeni”

Reporter: De cînd ai anunţat că s-ar putea să te retragi, Sora si Daniel Ghiţă te tot provoacă la duel pe canalele mass-media…
Iftimoaie: Nu mai am nimic de demonstrat nimănui şi nu mă interesează ca cei doi să creadă că sînt mai bun ca ei. Nu vor crede asta nici dacă i-aş învinge într-o eventuală luptă. Un meci nu poate decide totul, pot spune că i-a dezavantajat arbitrajul, că au avut probleme medicale sau pot inventa orice alte scuze. Cîrcotaşii pot spune că nu ştiu să fac piruete în aer, că nu am tehnică, orice, dar nimeni nu cred că poate afirma că nu sînt un sportiv curajos. Nu îmi e frică de nimeni şi nu vreau ca aceste orgolii nemărginite să se transfere şi în viaţa socială.
Reporter: Te-ai însurat de curînd. îţi va influenţa în vreun fel cariera acest lucru?
Iftimoaie: Totul a devenit atît de frumos după ce m-am căsătorit şi mi-a schimbat felul de a vedea lucrurile. M-a motivat să muncesc mai mult, pentru că vreau să am copii şi o familie cărora să le pot oferi totul. Eu am deja o fetiţa, Lisa, dar, din păcate, nu a crescut lîngă mine şi nu vreau să repet greşeala asta. Nu vreau să spun că nu voi mai reveni niciodată în ring, pentru că nu vreau să îmi dezamăgesc fanii. Am însă foarte multe proiecte interesante, îmi doresc să devin actor şi să am o carieră în televiziune.

Ştefan Găvan

Nume de ring: Ivan Drago
Data naşterii: 26 august 1978
Locul naşterii: Comăneşti
înălţime: 1,88 m
Greutate: 102 kg
Palmares: campion al Italiei la kickboxing, titlurile la K-1 Bassano 2001, K-1 Italy GP 2002 şi K-1 Bassano 2002, semifinalist la Octogon 2006

Stiri recente

Dani Coman a demisionat de la FC Hermannstadt

FC Hermannstadt a anunţat că Dani Coman a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al clubului. “Dragi sibieni, pentru mine...