Reguli draconice impotriva violentei in fotbalul italian!

Iată principalele măsuri luate de guvern în fotbalul italian, împotriva violenţei, intrate în vigoare după moartea, pe 2 februarie, la Catania, a unui poliţist, cu precizarea că acestea pot constitui, şi vor deveni probabil obligatorii, un model şi pentru alte ţări, conform romaniansoccer.ro:

1. Meciurile se dispută cu porţile închise pe stadioanele care nu îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de regulament, adică:
– bilete nominale şi locuri numerotate
– video-supraveghere internă şi externă
– zone de pre-filtru şi porţi rulante
– oameni de ordine specializaţi în securitate şi puşi la dispoziţie de cluburi în interiorul arenelor
– post de poliţie
– iluminat suficient la exteriorul arenelor
2. Interzicerea vânzării grupate a biletelor pentru suporterii echipei adverse, pentru a împiedica deplasările în masă
3. Cei interzişi pe stadioane vor putea fi de acum obligaţi să efectueze o muncă de interes general în timpul desfăşurării meciurilor, şi nu numai să ponteze la comisariate în ziua jocului. în Italia există peste 1400 de „interzişi de pe stadioane”, potrivit cifrelor oficiale.
4. Pedeapsă între 1 şi 4 ani de închisoare pentru orice persoane care lansează sau foloseşte „focuri bengale, petarde, fumigene, bastoane sau obiecte contondente”. Pedeapsa poate fi mărită în caz de distrugeri, daune personale sau suspendarea meciului.
5. Pedepse de la 6 luni la 3 ani pot fi pronunţate pentru deţinătorii acestor obiecte.
6. Mărirea duratei arestării preventive făcute în flagrant delict de la 36 la 48 de ore.
7. Interzicerea pentru cluburi de a ajuta suporterii condamnaţi sau asociaţiile din care fac parte; amenda poate atinge 100.000 de euro.

Stiri recente

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor feminine de la Izvorani

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor olimpice şi naţionale feminine de la Izvorani, s-a fotografiat cu gimnastele tricolore şi...