Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal

Răzvan Burleanu, la un pas de poziția de membru al Comitetului Executiv UEFA

Comitetul Executiv UEFA și cele 55 de asociații membre UEFA au fost informate cu privire la lista candidaților pentru alegerile ce vor avea loc cu ocazia celui de al 45-lea Congres UEFA la Montreux, Elveția, la 20 aprilie 2021. Printre candidații la un post de membru în Consiliul FIFA se află și președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Până la data limită stabilită, 2 ianuarie 2021, Administrația UEFA a primit următoarele nouă candidaturi pentru cei opt membri ai Comitetului executiv UEFA care vor fi aleși (fiecare pentru un mandat de patru ani): Mehdi Bayat (Belgia), Zbigniew Boniek (Polonia), Alexander Dyukov (Rusia), David Gill (Anglia), Gabriele Gravina (Italia), Rainer Koch (Germania), Karl-Erik Nilsson (Suedia), Just Spee (Țările de Jos) și Servet Yardımcı (Turcia).

Toți candidații menționați mai sus au trecut cu succes verificarea dosarului de candidatură efectuată de Comitetul de guvernanță și conformitate UEFA (în conformitate cu articolul 21 alineatul 6 din Statutele UEFA și articolul 4bis din Regulamentul care reglementează punerea în aplicare a Statutelor UEFA).

În plus, până la data de 2 decembrie 2020 administrația UEFA a primit următoarele candidaturi pentru funcția de vicepreședinte FIFA rezervată celor patru asociații britanice, precum și pentru pozițiile a cinci membri obișnuiți în Consiliul FIFA, acolo unde, conform statutului, trebuie să fie și o femeie.

Candidații pentru funcția de vicepreședinte FIFA: David Martin (Irlanda de Nord), Michael Mulraney (Scoția) și Kieran O’Connor (Țara Galilor).

Candidații pentru postul rezervat unei persoane de sex feminin: Evelina Christillin (Italia) și Laura McAllister (Țara Galilor)

Candidații pentru cele patru posturi rezervate UEFA în Consiliul FIFA: Răzvan Burleanu (România), Georgios Koumas (Cipru), Peter Peters (Germania) și Dejan Savicevic (Muntenegru).

Candidatura președintelui FRF, Răzvan Burleanu, este o premieră pentru România, de la afilierea FRF la FIFA în 1923 până azi. Obținerea mandatului echivalează și cu poziția de membru al Comitetului Executiv UEFA.