Rapid se mentine pe locul 10 in lume

Rapid rămâne între cele mai bune zece cluburi din lume. Ultimul clasament dat publicităţii de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului plasează echipa lui Răzvan Lucescu pe locul 10, în faţa unor cluburi precum Chelsea, Bayern Munchen, Manchester United sau Real Madrid.

Chiar dacă a ratat calificarea în primăvara europeană, Rapid este menţinută la masa bogaţilor fotbalului mondial de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică. Cu 232 de puncte, giuleştenii încheie topul celor mai bune zece echipe din lume, în fruntea căruia să află în continuare viitoarea adversară a Stelei din Cupa UEFA, FC Sevilla.

Echipa lui Juande Ramos este însoţită pe podium de liderul din Italia, Inter, şi de FC Liverpool, care a urcat trei locuri în numai o lună. Cel puţin în ierarhia IFFHS, George Copos este mai puternic decât miliardarul rus Roman Abramovic, a cărui echipă, Chelsea, se află doar pe locul 13.

Steaua a urcat patru locuri faţă de clasamentul precedent şi este a 23-a de pe glob, cinci poziţii mai sus decât Manchester United. Calificată şi ea în 16-imile Cupei UEFA, Dinamo, se menţine pe 41 şi îşi priveşte în continuare de sus viitoarea adversară din Europa, Benfica, aflată pe 49.

Clasament: 

1. FC Sevilla
2. Inter Milano
3. Liverpool
4. Roma
5-6. Milan
Barcelona
7. Arsenal
8. Internacional Porto Alegre
9. Lyon
10. Rapid
………………………………………..
23.Steaua
…………………………………………
41.Dinamo

Stiri recente

Iga Swiatek, regina tenisului! Pe ce loc e acum Simona Halep în clasamentul WTA

Iga Swiatek s-a detaşat mai mult în fruntea clasamentului WTA, după ce a câștigat și turneul de la Roma....