INCREDIBIL: Amicalul Italia – Romania a fost anulat din cauza violentelor!

0
172

Sfârţitul de săptămână a început cum nu se putea mai prost pentru fotbalul din Europa. Prima partidă a etapei din Serie A, derbiul Siciliei dintre Catania şi Palermo, a fost marcat de violenţe extreme între suporterii celor două echipe astfel că toate meciurile oficiale ce urmau să se dispute în Peninsulă au fost anulate.

România ar fi trebuit să joace miercuri la Siena cu campioana mondială en-titre, selecţionata Italiei, dar şi acest meci a fost anulat ca şi meciul de tineret dintre Italia şi Belgia şi celelalte partide din etapa de Serie A.

Partida dintre Catania şi Palermo a început sub semnul unor orgolii imense iar arbitrajul, care a validat două goluri marcate neregulamentar de oaspeţi, a fost doar scanteia care a aprins fitilul.

Palermo s-a impus pe terenul Cataniei cu 2-1 dar golurile lui Carraciolo şi Di Michele marcate pentru Palermo au venit după un offsaid şi, respectiv, un henţ cât se poate de clar.

Astfel, partida a fost întreruptă de două ori din cauza obiectelor cu specific pirotehnic aruncate în teren, violenţele făcându-şi loc şi în tribune dar mai ales în jurul stadionului Massimino.

Peste 100 de persoane au fost rănite, un poliţit de 38 de ani, Fillippo Raciti, a fost ucis după ce un dispozitiv exploziv a fost aruncat spre el şi cel puţin nouă suporteri ai Cataniei, dintre care cinci minori, au fost reţinuţi.

Preşedintele Cataniei, Pietro Lo Monaco, şi-a prezentat demisia din cauza acestor incidente şi se va retrage definitiv din fotbal, premierul Italiei, Romano Prodi, a anunţat că este nevoie să se tragă un semnal de alarmă prin anularea tuturor evenimentelor fotbalistice până la o dată ulterioară iar preşedintele Chesturii Catania a deschis o anchetă ce va trebui să analizeze situaţia din toate aspectele.

Astfel, partidele rămase de jucat din etapa a 22-a a campionatului italian, printre care şi derbiul Internazionale Milano – AS Roma, au fost anulate până la o dată ulterioară ca şi amicalele Italia – Belgia (under 21) şi Italia – România (seniori).INCREDIBIL:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here