Rapid revine în Liga 1 după 6 ani de pauză!

Rapid București a revenit în Liga I după 6 ani de pauză, sub comanda antrenorului Mihai Iosif. Obiectivul pentru primul sezon este menținerea în primul eșalon. Giuleștenii își propun ca în campionatul 2022-2023 să se implice în lupta pentru titlu.

„Odată cu trecerea etapelor, sper să jucăm din ce în ce mai bine. Mă interesează mai puțin rezultatele la începutul campionatului, mă interesează mai mult jocul. Atât timp cât vom avea un joc bun, bazat pe posesie, care să ne aducă în fața porții și care să ne dea încredere, să avem multe ocazii, cu siguranță vor veni și rezultatele.

Am stabilit cu antrenorul principal că acesta este spiritul Rapidului, un joc ofensiv. Rapid nu se apără niciodată, joacă frumos. Jucăm pentru oamenii din tribune, dar trebuie să avem și rezultate”, a transmis Daniel Niculae, președintele clubului de lângă Podul Grant.

Transferuri de răsunet în perioada de mercato

Rapid a reușit transferuri importante în perioada de mercato. În acest moment, „alb-vișiniii” au cea mai experimentată linie de apărare din Liga I, după ce i-au adus pe Cristian Săpunaru (fundaș central, 37 de ani), Dragoș Grigore (fundaș central, 34 de ani) și Junior Morais (fundaș stânga, 34 de ani). Pe partea dreaptă va juca tot o nouă achiziție: Claudiu Belu-Iordache (27 de ani). Compartimentul defensiv a fost întărit și cu închizătorul Alexandru Albu. La mijloc a fost adus Ljuban Crepulja, iar atacul va fi sprijinit de Nicolae Carnat.

Iată cum ar putea arăta echipa standard în Liga I: Moldovan – Belu-Iordache, Săpunaru, D. Grigore, Morais – Albu, Crepulja – Sefer, Hlistei, Carnat – Ad. Bălan

Finanțatorul Victor Angelescu a anunțat că vor mai veni „2-3 jucători”. Conducerea administrativă este conștientă de faptul că este nevoie de un atacant central mai valoros decât Adrian Bălan.

Antonio Sefer, unul dintre cei mai buni jucători în sezonul în care s-a reușit promovarea, a fost convocat de Mirel Rădoi la lotul olimpic. Astfel, el va rata debutul sezonului, fiind înlocuit de Pănoiu în echipa de start.

Învinși de Gaz Metan Mediaș

În ultimul amical din presezon, echipa antrenată de Mihai Iosif a fost învinsă de Gaz Metan Mediaș.  Pentru Rapid a înscris Adrian Bălan, din penalty. Era deja 2-0 pentru medieșeni, grație reușitelor lui Dogaru și Ioan Filip. Fanii au putut urmări evoluția scorului pe platforma de meciuri live a agențiilor de pariuri online.

Giuleștenii au evoluat într-un model 4-4-2:  Moldovan – Belu-Iordache, Dandea, Ignat, Morais – Albu, Crepulja, Carnat, Pănoiu – Hlistei, Bălan.

Rapid ar fi trebuit să mai joace o partidă de verificare înainte de startul noului sezon, cu Dinamo, dar „câinii” au anulat meciul, pentru că nu mai au suficienți fotbaliști în lot.

Vor juca pe Arena Națională

Întrucât lucrările la stadionul din Giulești vor fi definitivate abia spre sfârșitul toamnei, Rapid este nevoită să joace pe altă arenă meciurile de pe teren propriu. Conform declarațiilor conducerii clubului, această arenă va fi chiar „Arena Națională”. „Stadionul ține de Primăria Capitalei, am vorbit și vom juca acolo”, a spus Victor Angelescu.

În ceea ce privește baza Pro Rapid, aflată în paragină, Primăria Sectorului 1 a anunțat că va încerca să o preia de la Ministerul Finanțelor „pentru a o reabilita și a o reda sportivilor care au atâta nevoie de ea”. Promisiunea este veche. Până acum, nu s-a reușit nimic în acest sens.

Rapid va debuta în noul sezon din Liga 1 cu un meci împotriva Chindiei Târgoviște, pe 18 iulie, de la ora 21:30.

Stiri recente

FC Hermannstadt – FC Voluntari, scor 2-1, în Superligă

FC Hermanstadt a câștigat, cu 2-1 (2-1), partida de pe teren propriucu FC Voluntari, din etapaa patra a Superligii. Hermannstadt...