RAPID – FC BRASOV/ Mugurel Buga, golgheterul all-time

0
239

De-a lungul carierei, Mugurel Buga a jucat doar la două echipe, FC Braşov şi Rapid

A debutat în prima ligă în sezonul 1996-1997, în tricoul formaţiei de sub Tâmpa, la care a evoluat până în vara anului 2000. Atunci a fost cumpărat prima dată de Rapid, dar Anghel Iordănescu nu i-a dat nici o şansă talentatului atacant, care a ales să se întoarcă la Braşov după doar cinci luni petrecute în Grant.

În sezonul 2003-2004, Buga a fost cel mai bun jucător al “stegarilor”, conduşi de pe bancă, în partea a doua a sezonului, de Răzvan Lucescu. În acea vară, Lucescu a vrut să-l ia neapărat cu el la Rapid, dar nu a reuşit acest lucru decât şase luni mai târziu. Buga a impresionat însă în următoarea stagiune, când a marcat nouă goluri în Cupa UEFA şi a contribuit decisiv la cea mai mare performanţă reuşită de giuleşteni pe plan european. În următoarea stagiune, Mugurel Buga a mai punctat de cinci ori în UEFA şi a devenit golgheterul all-time al Rapidului în “Europa”.

Vara trecută, Jose Peseiro şi oficialii rapidişti nu l-au mai dorit pe atacantul în vârstă de 31 de ani şi l-au împrumutat un an la FC Braşov, dar va reveni în Giuleşti peste trei luni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here