Rapidul acuza “rasismul” suporterilor dinamovisti

0
263

Clubul Rapid a emis un comunicat de presă în care critică atitudinea suporterilor dinamovişti la meciul pe care cele două echipe l-au disputat în Cupa României-Timişoreana

Mesajele afişate de suporterii dinamovişti:

“Din nou pe stadion miroase a esenţă de rom”
“Vrabia mălai visează”
“Nu toti ţiganii sunt rapidişti, dar toti rapidiştii sunt ţigani”
“Suntem români, asta e esenţa care face diferenţa”

Iată comunicatul clubului Rapid:

Fără a intenţiona să conteste, într-o formă sau alta, victoria echipei Dinamo în sferturile de finală ale Cupei României, conducerea FC Rapid se declară oripilată de nivelul suburban la care au ajuns să se manifeste suporterii clubului Dinamo. Ceea ce s-a întâmplat aseară, la Piteşti, depăşeşte cu mult limita acceptată chiar şi pentru stadioanele de fotbal, populate, se ştie, nu doar cu iubitori de operă.

Putem accepta ironia, putem înţelege chiar şi înjurăturile, dar nu putem fi, sub nicio formă, înţelegători cu scandările rasiste, puţin spus jignitoare, care n-au încetat decât foarte rar de-a lungul celor 90 şi ceva de minute ale partidei Dinamo-Rapid, de la Piteşti! Şi – mai grav – n-a fost pentru prima dată când suporterii dinamovişti au apelat la această aşa-zisă “formă de luptă” care, din păcate, n-a fost sancţionată cum se cuvine, până acum, de către comisiile FRF.

În consecinţă, FC Rapid solicită Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi comisiei abilitate a FRF judecarea acestor manifestări, inaccceptabile într-o societate normală, şi sancţionarea lor conform legilor şi regulamentelor în vigoare, ocolite mai mereu în situaţii similare. Rezultatul, cel puţin pe linie sportivă, nu poate fi decât – aşa cum stipulează paragrafele corespunzătoare ale ROAF – suspendarea stadionului Dinamo şi depunctarea echipei.

Mâine, FC Rapid va organiza o conferinţă de presă în care va detalia motivele acestei acţiuni.

FC Rapid

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here