RAPID – DINAMO, PE TEREN NEUTRU

0
152

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a analizat astăzi cazurile galeriei Rapidului şi a fundaşului stelist Dorin Goian iar soluţiile date în ambele probleme sunt favorabile liderei Ligii I la fotbal, Dinamo Bucureşti.

Galeria Rapidului şi-a dat din nou în petic pe durata derbiului cu Steaua de duminică seară şi deşi conducerea clubului giuleştean spera într-o amendă, Comisia de Disciplină a lovit dur formaţia de lângă Podul Grand.

Considerându-se şi că galeria Rapidului este recidivistă, giuleştenii au primit o suspendare de trei etape a stadionului şi o amendă de 20.000 lei pentru faptul că pe parcursul meciului cu Steaua, galeria Rapidului a intrat cu torţe în arenă, a aruncat cu diferite obiecte pe teren şi l-a agresat pe managerul general al Stelei, Mihai Stoica.

Astfel, Rapid va trebui să joace la cel puţin 150 de kilometri de stadionul Giuleşti următoarele trei meciuri din Liga I considerate acasă, iar primul joc va fi chiar derbiul cu Dinamo din etapa a 27-a, de pe 22 aprilie.

Cum însă în asemenea cazuri echipa vizitatoare nu trebuie să parcugă o distanţă mai mare decât cea iniţială, se va propune ca meciul dintre Rapid şi Dinamo să se dispute pe stadionul Naţional din Complexul Sportiv Lia Manoliu.

Cu toate acestea, dacă nu se mai intervine asupra suspendării, Rapid va trebui să joace pe teren neutru, în afara Bucureştiului, jocurile cu Politehnica Iaşi din etapa a 29-a, şi Oţelul Galaţi din etapa a 31-a, astfel că Rapid ar putea să mai joace un singur meci pe teren propriu în acest sezon, cel cu Ceahlăul Piatra Neamţ din etapa a 33-a.