Te asteptam si pe retelel sociale

Liga I

Rapid a rămas fără simbol

Locomotiva de epoca din apropierea Teatrului Giulesti a fost revendicata de proprietari, a fost cistigata si apoi luata de la stadionul de sub Podul Grant.

Initiatorii acestei idei au fost liderii suporterilor rapidisti, Gigi Corsicanu’ si Teodor Anghel, si ofiterul de presa de atunci al clubului, Lucian Ionescu. Locomotiva era un simbol pentru fanii giulesteni. „Rapid a fost fondat de muncitorii ceferisti in 1923, asa ca simbolul ni se pare potrivit”, a spus Lucian Ionescu.

Proprietarii de drept, care formasera intre timp o firma de agrement romano-austriaca, au considerat ca au nevoie de acest bun al lor pentru propriile afaceri. Astfel, locomotiva, care apartinea initial depoului Tirgu Mures, a ajuns in acest moment la Brasov. Firma romano-austriaca lucreaza la un proiect prin care Transilvania va putea fi cutreierata de turisti cu aceste trenuri de epoca. Una dintre garnituri va fi „condusa” pe sinele ardelene tocmai de locomotiva-simbol a Grantului. 

Totusi, patronul Rapidului, George Copos a promis ca va incerca sa aduca locomotiva inapoi: „Vom aduce locomotiva înapoi. înseamnă prea mult pentru noi şi pentru suporteri pentru a nu face tot posibilul de a o readuce în Giuleşti. Până la începerea campionatului eu spun că o vom vedea din nou la stadion„, a adăugat Copos.

Citeste mai multe!