Raikkonen a castigat prima cursa a anului

0
104

Finlandezul Kimi Raikkonen, urmaşul de drept al lui Michael Schumacher, a câştigat fără mari probleme prima etapă din sezonul 2007, diferenţa dintre maşinile Ferrari şi celelalte concurente fiind evidentă.

Plecat din pole-position în marele premiu de formula 1 al Australiei, Raikkonen a dominat aproape în permanenţă cursa de la Melbourne existând foarte puţine momente în care finlandezul nu s-a situat pe locul întâi.

De altfel, cursa din Australia a fost una relativ liniştită, spectacolul fiind salvat de marşul de recuperare al lui Felipe Massa, plecat din ultima poziţie a grilei, evoluţia excelentă a debutantului Lewis Hamilton şi acroşajul din final dintre scoţianul David Coulthard şi austriacul Alexander Wurz.

Raikkonen a încheiat cursa de la Antipozi în ceva mai mult de 90 de minute, fiind primul lider în clasamentul general provizoriu, finlandezul fiind urmat la peste şapte secunde de campionul mondial en-titre, spaniolul Fernando Alonso, şi la peste 18 secunde de colegul acestuia de la McLaren, debutanul Lewis Hamilton.

Etapa a doua din campionatul mondial de formula 1 se va disputa pe 8 aprilie, în Malaezia, pe circuitul de la Sepang.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here