Racing Santander: Spre Cupa UEFA

Dintr-o echipă de ultimele locuri în Primera Division, Racing Santander s-a transformat, peste noapte, într-o formaţie care se luptă pentru accederea în cupele europene

An de an, Racing Santander începea sezonul cu gîndul la evitarea retrogradării. Asta în cel mai bun caz, pentru că au fost campionate în care formaţia fondată în anul 1913 se lupta în Segunda Division. În vara lui 2006, a fost adus antrenorul Miguel Angel Portugal de la echipa a doua a lui Real Madrid. Mutarea nu părea de bun augur, mai ales în tur, cînd Racing era văzut drept unul dintre cluburile care vor lua drumul ligii secunde. În partea a doua a campionatului, echipa a început să joace din ce în ce mai bine, iar rezultatele nu au întîrziat.

Trupa din Santander a devenit una compactă, iar jucătorii au explodat pur şi simplu. “Piticul” Munitis şi “uriaşul” Zigic Fără doar şi poate, la parcursul de excepţie al lui Racing au contribuit cei doi atacanţi, Pedro Munitis şi Nikola Zigic (foto). Primul, care a adunat peste 20 de partide la naţionala Spaniei, a debutat în fotbalul mare chiar la Santander, apoi a jucat la Real Madrid şi Deportivo la Coruña. Vara trecută, fiul rătăcitor s-a întors acasă. Pe lîngă transferul lui Munitis, oficialii lui Racing au mai dat o lovitură prin aducerea internaţionalului sîrb Nikola Zigic de la Steaua Roşie Belgrad. Dacă în primele meciuri cei doi nu se înţelegeau prea bine, acum colaborarea decurge perfect. De asemenea, Munitis şi Zigic formează un cuplu de atacanţi inedit.

Dacă spaniolul măsoară doar un metru şi 67 de centimetri, sîrbul se poate lăuda cu o înălţime de 2,02 metri. Munitis, care era considerat una dintre marile speranţe ale fotbalului spaniol, trăieşte la cei 32 de ani ai săi a doua tinereţe, marcînd goluri extrem de importante pentru gruparea din Santander. Colegul său din linia ofensivă nu s-a lăsat mai prejos şi a punctat de zece ori în 24 de meciuri pentru Racing. “Ştiu că antrenorii echipelor adverse lucrează mult cu fundaşii pentru a mă neutraliza. Este însă foarte greu să scoţi din joc un tip de peste doi metri. Alt avantaj pentru mine este faptul că aici, în Spania, nu sînt obişnuiţi cu atacanţi atît de înalţi”, povesteşte Nikola Zigic.

Continurarea in Kicker Sport Magazin de luni 16 aprilie 2007

Stiri recente

România a urcat pe locul 43 în clasamentul FIFA, după calificarea la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a urcat cinci poziţii şi se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat...