PRIMERA DIVISION/ Sevilla e cheia

În runda cu numărul 30, Barça şi Real întîlnesc cele două echipe din Sevilla, în meciuri care pot modifica ecuaţia titlului

Disputa pentru titlu în Primera Division continuă să ne ţină cu sufletul la gură, cu opt etape înainte de finalul sezonului. Real nu s-a desprins decisiv, în timp ce urmăritoarea Barcelona probabil îşi impută erorile comise exact cînd liderul a eşuat la rîndul său.

Prea multe puncte a pierdut gruparea condusă de Frank Rijkaard, două eşecuri consecutive (cu Atletico Madrid, respectiv Villarreal) şi remiza de la Almeria reprezentînd un bilanţ catastrofal în prima jumătate a lui martie pentru sfert-finalista Champions League. Interesant este însă că aceste rateuri n-au scos-o din lupta la titlu dusă cu Real, întrucît şi ocupanta primei poziţii a avut ieşirile ei în decor (cu Betis, Getafe, Deportivo). Dar Barça nu poate obţine titlul doar pe erorile adversarului, ea trebuie în acelaşi timp să cîştige constant puncte. Aşadar, se impune un succes în partida din weekend, cu Betis, pe un stadion “Ruiz de Lopera” gol după incidentul grav survenit acum două etape cu Athletic Bilbao. Într-un top al ultimelor şase deplasări, catalanii stau bine, venind pe trei, cu două victorii, trei egaluri şi numai o înfrîngere. Învinsă cu 0-3 în tur, Betis se zbate să evite retrogradarea, iar un rezultat pozitiv scos în absenţa fanilor ar fi aur curat pentru “alb-verzi”. Mergem totuşi pe mîna Barcelonei, care dacă ratează şi această ocazie de a se apropia de lider, n-ar trebui să mai emită pretenţii la titlu.

Victoria în Andaluzia este cu atît mai stringentă pentru Barça, cu cît există şanse reale ca Madridul să cedeze puncte în actuala rundă. În capitală soseşte FC Sevilla, o echipă care nu numai că a bătut clar în tur Realul (2-0), dar a şi revenit spectaculos în lupta pentru locul patru, dusă în principal cu Atletico Madrid. Trupa lui Manolo Jimenez încîntă cu stilul ei ofensiv (a înscris cel puţin două goluri în fiecare din ultimele şase deplasări) şi e capabilă să stingă lumina şi pe “Bernabeu”.

Stiri recente

David Popovici, patru medalii de aur la Campionatul Național

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot...