PRIMERA DIVISION/ ”Dintosul” nu mai ride

0
145

Mariajul dintre Barcelona şi Ronaldinho s-a dus de rîpă. Echipa “blaugrana” pare să se fi lepădat de magicianul ei, omul care acum trei-patru sezoane era zeu pe “Camp Nou”

De la condiţia de “Balon de Aur” al Europei la cea de jucător pur şi simplu ignorat într-un joc de rutină cu Almeria nu este o cale atît de lungă. Ne-o demonstrează Ronaldinho, care în numai trei ani a trecut de la o popularitate aproape supraumană la o marginalizare zguduitoare. Prezentul “Dinţosului” e o poveste cu repere puţine şi fruste: huiduielile fanilor, şi acestea încasate mai mult pe banca de rezerve, lipsa de încredere a lui Rijkaard, respectiv milioanele încasate din publicitate. Sponsorii sînt singurii care par să nu-l fi părăsit pe brazilian. Încă.

Văzînd situaţia, e firesc să îţi pui întrebarea “Ce s-a întîmplat?”. Ce s-a întîmplat cu brazilianul fenomenal care încînta în 2004, 2005, 2006 lumea cu show-urile lui de magie televizată? Unde s-a rupt filmul?

Ei bine, ca că facem scurtă o poveste lungă, la mijloc pare a fi o combinaţie letală de plafonare, plictis, infatuare şi, la fel de important, lipsă de fitness. La 27 de ani, Ronaldinho a gustat din plin cupa succeselor. Şi ne arată, nu de puţine ori, că s-a îmbătat.

Lunea trecută, cel mai petrecăreţ jucător al Barcelonei a rezistat ŞASE minute la antrenamentul echipei “blaugrana”. Şi asta în condiţiile în care nu era accidentat! Intransigent, Rijkaard l-a scos din cărţile returului de Cupă cu Valencia. Şi, chiar dacă olandezul declară că “totul e ok, Ronnie e în continuare cel mai bun din lume”, e evident că ceva rămîne nespus. Altfel, de ce ai fi nebun să nu mizezi pe cel mai bun jucător din lume, dacă îl ai apt de joc?

În final, o statistică: anul trecut, în La Liga, Ronaldinho a jucat 28 de meciuri pline şi a ratat doar patru. În acest sezon, din 28 de partide, n-a fost integralist decît de şase ori. Să mintă cifrele?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here