Președintele FIFA: „Mondialul din Qatar este cel mai bun din toate timpurile”

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, a spus că Mondialul care se încheie duminică este cel mai bun din toate timpurile.

Acesta a mai declarat că „3,27 milioane de spectatori au asistat la meciuri, adică 52.760 de suporteri în medie. Un record. Şi fără niciun incident major”.

La CM 2022 a mai fost o premieră: Stephanie Frappart a devenit prima femeie care a arbitrat un meci.

Președintele FIFA: „Mondialul din Qatar este cel mai bun din toate timpurile”

Printre controversele care au marcat această Cupă Mondială a fost cea a purtării banderolei OneLove, interzisă de FIFA, care a ameninţat cu sancţiuni dure. Infantino s-a refugiat în spatele regulilor şi al argumentului că doreşte “să protejeze fotbalul”. El a declarat: “Avem 211 membri. Tot atâtea ţări cu regimurile lor, cu punctele lor de vedere. Trebuie să avem respect pentru fiecare dintre ei. Suntem o organizaţie globală. Nu este vorba de a interzice de dragul interdicţiei, dar avem reglementări care spun că pe teren jucăm fotbal.”

Infantino, care are 52 de ani, a insistat asupra faptului că FIFA, prin Comitetul său, a decis că el este în continuare la primul său mandat ca preşedinte. Aceasta înseamnă că el ar putea rămâne în funcţie până în 2031 (la capătul a trei mandate de cel mult patru ani) dacă va fi reales anul viitor şi în 2027.

Devenit stăpânul absolut al FIFA în 2016, Infantino l-a înlocuit pe compatriotul său Sepp Blatter, suspendat din fotbal în 2015 pentru fapte de corupţie, el ducând până la capăt mandatul acestuia din urmă încheiat în 2019.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...