Apare Cupa Mondială a cluburilor! Când se dispută și câte echipe participă

FIFA vrea să se joace Cupa Mondială a cluburilor, un turneu ce va avea loc o dată la patru ani cu 32 de echipe. Prima ediţie va avea loc în vara lui 2025.

“Ceea ce am hotărât noi este o Cupă Mondială cu 32 de echipe la fiecare patru ani, prima ediţie va avea loc în 2025 în timpul verii”, a declarat preşedintele FIFA, Gianni Infantino, într-o conferinţă de presă organizată înainte ca Mondialul 2022 să se încheie duminică în Qatar.

“Astăzi, Consiliul FIFA a luat în unanimitate această decizie în principiu”, a adăugat Infantino, spunând că detaliile noului turneu au rămas de clarificat. AFP aminteşte că fotbalul european s-a opus acestui proiect, care rivalizează cu Liga Campionilor ce aduce mari profituri.

Apare Cupa Mondială a cluburilor! Când se dispută și câte echipe participă

“Sunt sigur că vor participa cele mai bune echipe din lume. Vor fi puse la punct toate detaliile, în ce ţară vom organiza asta… Va fi pus la punct în următoarele săptămâni, în următoarele luni, în consultare cu toată lumea”, a afirmat oficialul italo-elveţian.

La Cupa Mondială a cluburilor, care a luat în 2005 locul Cupei Intercontinentale, participă cele mai bune echipe din cele şase confederaţii ale FIFA, printre care deţinătoarea Ligii Campionilor şi cea a Copei Libertadores, precum şi o formaţie din ţara organizatoare, adică şapte echipe.

În 2019, FIFA plănuise să organizeze în vara lui 2021 în China prima ediţie a unei Cupe Mondiale a cluburilor extinsă la 24 de echipe, un proiect emblematic al lui Infantino menit să crească interesul difuzorilor şi sponsorilor.

Dar forul fotbalistic mondial a decalat ulterior această competiţie, oficial “pentru a face loc Campionatului European şi Copei America”, programate iniţial în vara lui 2020 şi amânate un an din cauza pandemiei.

În altă ordine de idei, următoarea ediţie a Mondialului cluburilor, la care favorită este Real Madrid, va avea loc la începutul lui februarie, fiind a treia oară când competiţia este găzduită de Maroc, a anunţat vineri Infantino.

Mondialul cluburilor a mai avut loc în Maroc în 2013 (victorie a lui Bayern Munchen) şi 2014 (succes al lui Real Madrid). În 2022, turneul s-a disputat în Emiratele Arabe Unite şi s-a încheiat cu victoria lui Chelsea.

Stiri recente

Dosar penal in rem pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice în conflictul dintre suporteri înaintea meciului Rapid – UTA. Patru persoane au avut nevoie...

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, că înaintea meciului Rapid - UTA, a avut loc în...