PREMIER LEAGUE/ S-a tras cortina peste sezon!

Finala Cupei Angliei câştigată de Chelsea în faţa lui Everton a încheiat un an fotbalistic extrem de spectaculos şi de agitat în Insulă.

Deşi formaţia lor a înregistrat doar două înfrângeri în această ediţie de campionat, fanaticii suporteri ai lui Liverpool nu şi-au putut vedea visul cu ochii nici în acest an: câştigarea unui nou titlu după două decenii de secetă. Ca durerea să fie şi mai mare, rivalii de la Manchester United au obţinut toţi laurii şi i-au egalat la numărul de titluri dobândite de-alungul istoriei. Suprinzător, golgheterul campionatului a ieşit francezul Nicolas Anelka, un fotbalist ce a demonstrat din nou că musteşte de talent nevalorificat la maximum.La capitolul pase de gol, pe prima treaptă a podiumului s-a aflat olandezul Robin Van Persie, din piciorul acestuia plecând 11 acţiuni care s-au încheiat cu succes pentru formaţia sa. În ciuda unui sezon foarte încărcat în toate competiţiile, un număr impresionant (19) de fotbalişti din Premier League au reuşit să bifeze cel puţin un minut în toate cele 38 de etape ale sezonului, lucru aproape de domeniul fantasticului în Liga lui Mitică…

Ancelotti la Chelsea

Clubul londonez l-a numit, săptămâna trecută, în funcţia de antrenor pe italianul Carlo Ancelotti, care şi-a reziliat contractul cu AC Milan. Tehnicianul a semnat un contract valabil pentru următorii trei ani, începând din 1 iulie. “Carlo era cel mai bun candidat pentru această funcţie. A demonstrat că are abilitatea de a construi echipe care să obţină trofee în cupele europene şi trofee interne”, se arată în comunicatul lui Chelsea Londra.

“Milan a fost pentru mine o experienţă foarte bună, am câştigat multe trofee, dar acum cred că era timpul să fac o schimbare. Chelsea a fost o mare oportunitate. Este debutul meu în Anglia şi nu va fi uşor, mai ales că trebuie să vorbesc foarte bine engleza, pentru o mai bună comunicare cu jucătorii şi colaboratorii”, a spus Ancelotti, care are în palmares două trofee ale Ligii Campionilor cu AC Milan, în 2003 şi în 2007.

Newcastle, scoasă la vânzare

Proprietarul formaţiei engleze Newcastle, Mike Ashley, este dispus să vândă formaţia cu 100 de milioane de lire sterline, deşi va înregistra pierderi de 150 de milioane de lire sterline. Omul de afaceri a plătit acum doi ani pentru achiziţionarea grupării cu 34 de milioane de lire sterline mai mult decât cere pentru vânzarea ei şi a plătit alte110 milioane de lire sterline pentru plata unor datorii. “A fost o catastrofă pentru toată lumea. Mi-am pierdut banii şi am luat decizii foarte proaste. Acum trebuie să vând cât mai repede posibil”, a spus Ashley după retrogradarea “coţofenelor”.

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...