Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

PREMIER LEAGUE/ Dezastru pentru Newcastle

De patru ori campioană şi de şase ori câştigătoare a Cupei Angliei, Newcastle se află într-un moment dificil al istoriei sale. Problemele financiare, coroborate cu un management defectuos, au condus la această situaţie de nesuportat pentru numeroşii suporteri ai „coţofenelor”.

Haosul a început în 2007, odată cu preluarea echipei de către controversatul om de afaceri Mike Ashley. Un fel de Gigi Becali în variantă britanică, acesta s-a implicat peste atribuţiunile sale la echipă şi a intrat apoi în conflict deschis cu fanii. Pe 24 septembrie 2008, doar 20.000 de suporteri au asistat pe stadionul St James Park la meciul cu Tottenham din Cupa Ligii. Deşi poate părea un număr impresionant pentru Liga I, pentru „alb-negrii” acel meci a reprezentat un record negativ de asistenţă în ultimele două decenii. Haosul de la echipă a fost întreţinut şi de desele schimbări de antrenori, nu mai puţin de patru tehnicieni conducând-o pe Newcastle în mai puţin de doi ani. Nici la nivelul lotului de jucători situaţia nu a fost prea diferită. În contextul în care „coţofenele”au în lot fotbalişti de 18 naţionalităţi nu e greu de înţeles de ce spiritul de grup a lipsit cu desăvârşire. Adus antrenor ca o soluţie de criză, fostul jucător de legendă al lui Newcastle, Alan Shearer, nu a mai putut realiza miracolul. Învinsă de Aston Villa în ultima etapă, gruparea din nordul Angliei a retrogradat şi mulţi nori negri se văd la orizont.

„Sunt milioane de lucruri care nu funcţionează în acest club şi care ar trebui reglate. Oamenii fac comparaţii cu Leeds, iar eu înţeleg asta. Newcastle se confruntă de ani de zile cu mari probleme şi sunt necesare schimbări importante, inclusiv la nivelul lotului de jucători, însă nu cred că este acum momentul potrivit să vorbim despre ele”, a declarat Shearer, făcând referire la faptul că Newcastle ar putea avea soarta lui Leeds, formaţie ce a ajuns, în doar câţiva ani, ca din postura de semifinalistă a Ligii Campionilor, să evolueze în liga a III-a.

Deţinător al recordului de goluri marcate pentru Newcastle (206), Alan Shearer se va întâlni, în cursul acestei săptămâni, cu proprietarul clubului, Mike Ashley. Acesta a fost prezent şi duminică în tribunele arenei Villa Park din Birmingham, unde a asistat la autogolul lui Damien Duff, care a condamnat la retrogradare gruparea „coţofenelor”, după 16 sezoane petrecute în Premier League.

Citeste mai multe!