PREMIER LEAGUE/ Debut greu pentru Guus Hiddink

Numit recent în funcţia de antrenor principal la vicecampioana angliei, Chelsea, olandezul Guus Hiddink are o sarcină ingrată în acest week-end, fi ind nevoit să debuteze în la cârma londonezilor chiar contra celor de la aston Villa, cea mai în formă echipă a momentului din Premier League

Cu doar patru victorii în ultimele zece partide din Premier League, Chelsea se află întrun moment de criză, ocupând doar locul 4 în campionat. Pentru a remedia situaţia, patronul Roman Abramovici l-a demis pe brazilianul Luiz Felipe Scolari şi l-a adus în locul său pe reputatul tehnician batav Guus Hiddink. Acesta va pregăti echipa până la finalul sezonului, în paralel cu prima reprezentativă a Rusiei.

Tehnicianul în vârstă de 62 de ani pregăteşte naţionala Rusiei din 2006, iar la EURO 2008 a ajuns până în semifinale. În premilinariile competiţiei, Rusia a învins Anglia la Moscova, iar ca adversari au fost trei jucători care evoluau pe atunci la Chelsea: Frank Lampard, Shaun Wright- Phillips şi Joe Cole.

Olandezul Guus Hiddink a mai pregătit formaţii precum PSV Eindhoven, Valencia, Real Madrid sau echipele naţionale ale Coreei de Sud, Australiei şi Rusiei. “Eu am vrut să-mi ajut un prieten. Abramovici face foarte multe pentru fotbalul rusesc şi trebuie să ofer şi eu ceva la schimb. Chelsea are jucători de valoare, sunt într-o formă foarte bună, aşa că o să-mi facă situaţia mai uşoară”, a declarat Hiddink.

Presa engleză a scris că tehnicianul olandez va încasa până la vară un salariu de aproape 2,5 milioane de lire sterline. Abramovici va trebui să scoată urgent din buzunar şi alte 17 milioane de euro, sumă ce reprezintă despăgubirile pentru fostul manager, Luiz Felipe Scolari, concediat deşi acesta mai avea doi ani şi jumătate de contract cu gruparea de pe “Stamford Bridge”. În urma rezilierii angajamentelor lui Mourinho, Avram Grant şi acum a lui “Big Phil”, oficialii finalistei Ligii Campionilor sunt nevoiţi să plătească despăgubiri în valoare de 45 de milioane de euro.

Cu Hiddink pe bancă, Chelsea va juca în această etapă, în deplasare, contra lui Aston Villa, formaţie aflată pe podium în Premier League şi care are o serie incredibilă de 13 meciuri fără înfrângere.

Stiri recente

Dosar penal in rem pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice în conflictul dintre suporteri înaintea meciului Rapid – UTA. Patru persoane au avut nevoie...

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, că înaintea meciului Rapid - UTA, a avut loc în...