PREMIER LEAGUE/ Ciocnirea titanilor

Pentru al treilea an consecutiv, campioana din Premier League se va decide după o luptă la baionetă între Manchester United şi Chelsea, cele mai bogate echipe din Anglia

În condiţiile în care Arsenal a ieşit din cursa pentru titlu după ultimele rezultate, singura formaţie care poate opri marşul „diavolilor roşii” către al 17-lea trofeu a rămas Chelsea. În eventualitatea unei victorii în derby-ul programat pe „Stamford Bridge” în această rundă, echipa patronată de miliardarul rus Roman Abramovici poate menţine suspansul pînă în ultimele secunde ale sezonului. În caz contrar, Sir Alex Ferguson & Co. pot deschide şampania. Neînvinsă în acest an pe teren propriu, Chelsea porneşte teoretic favorită, dacă ar fi să ne bazăm pe cotele de la casele de pariuri (2,45 victorie, 3,15 egal, 2,65 înfrîngere). Londonezii au de partea lor şi tradiţia ultimelor dueluri directe cu „diavolii roşii”. Chelsea este una dintre puţinele formaţii din lume care se poate lăuda cu un palmares pozitiv în faţa lui Manchester United în confruntările directe din ultimii ani. Oaspeţii nu au mai triumfat pe „Stamford Bridge” de şase ani, iar din sezonul 2000-2001 încoace au obţinut doar patru victorii în Premier League în faţa lui Chelsea, faţă de cele şase succese ale „albaştrilor”.

Manchester pare însă de neoprit în acest an. Cu portughezul Cristiano Ronaldo pe post de dirijor, trupa lui Sir Alex Ferguson a defilat practic prin campionat, avînd de departe cea mai bună apărare şi cel mai eficient atac din Premier League. Vorbim totuşi de fotbalul englez. Aici un război nu este niciodată pierdut înainte de a începe indiferent de numele adversarului întîlnit. „Nu aruncăm încă prosopul. Noi trebuie să facem tot posibilul să cîştigăm toate meciurile noastre pentru a pune presiune pe United şi să sperăm că cineva ne va face o favoare şi îi va încurca apoi”, a subliniat portarul Peter Cech, revenit în buturile lui Chelsea după o accidentare.