Portsmouth relanseaza campionatul Angliei

Într-una din cele mai spectaculoase partide din campionatul de fotbal al Angliei, Portsmouth s-a impus cu 2-1 în duelul cu lidera Manchester United şi a relansat campionatul, Chelsea apropiindu-se la trei puncte de formaţia lui Sir Alex Ferguson.

Portsmouth – Manchester United a fost un meci echilibrat şi extrem de spectaculos, cu un plus pentru oaspeţi, 15-19 şuturi, 8-8 pe poartă, 44 % – 56 % posesia balonului, dar gazdele au fost mai eficiente şi s-au impus cu 2-1 după un autogol al lui Rio Ferdinand.

Maik Taylor a deschis scorul în prima repriză pentru gazde, Rio Ferdinand (foto) a marcat în propria poartă pentru 2-0 în minutul 89, O’Shea a redus din diferenţă în minutul 90 iar Alan Smith putea aduce un punct pentru United dar şutul său a fost blocat excelent de David James.

De eşecul lui United a profitat Chelsea cu o nouă victorie italienească, 1-0 cu Tottenham, gol Ricardo Carvalho, şi echipa lui Jose Mourinho este în acest moment la trei puncte de al treilea titlu consecutiv.

Aflată în luptă directă cu Liverpool pentru locul trei, Arsenal a cedat surprinzător acasă, 0-1 cu codaşa West Ham United, gol Bobby Zamora, iar de acest eşec a profitat din plin Liverpool, 2-1 pe terenul lui Reading, goluri Arbeloa şi Kuyt în minutul 85, respectiv Gunnarson.

În celelalte partide, Aston Villa s-a impus cu 2-1 pe terenul lui Blackburn, Middlesbrough a învins cu 4-1 pe Watford, Newcastle a câştigat cu 2-1 la Sheffield United iar Bolton s-a impus cu 3-1 la Wigan.

Cu şase etape înainte de finalul campionatului în Anglia, Manchester United are trei puncte avans faţă de Chelsea în lupta pentru titlu, Liverpool are cinci puncte avans dar şi un meci în plus faţă de Arsenal în lupta pentru locul trei, Watford este retrogradată iar Middlesbrough, Aston Villa, Manchester City, Fulham, Wigan, Charlton, Sheffield United şi West Ham United, se bat să nu ocupe ultimele două locuri ce aduc retrogradarea.

Stiri recente

Eveniment dedicat presei sportive, la magazinul Alexandrion Experience

Un eveniment dedicat presei sportive a avut loc la magazinul Alexandrion Experience. Unde s-a socializat, s-a vorbit despre...